Agents Rurals comissen una dotzena de llaços per a la captura d'animals a la Pobla de Cérvoles

Els paranys tipus llaç són un art de caça il·legal prohibit per ser un mètode no selectiu que provoca la mort per asfíxia

llaços les garrigues interior
photo_camera Fotografia dels llaços interceptats pels agents

Efectius del Cos d’Agents Rurals van comissar un total de 12 paranys il·legals tipus llaç durant una inspecció d’un tancat amb gossos de caça en una finca del municipi de la Pobla de Cérvoles.

Els fets van passar la setmana passada quan els Agents Rurals van inspeccionar un recinte amb gossos de caça i dins el magatzem adjacent a la gossera hi van localitzar un total de 12 llaços sense topall i sirga d’acer per fabricar-ne més.

Els paranys tipus llaç són un art de caça il·legal prohibit per la normativa vigent, ja que es tracta d’un mètode no selectiu per a la captura de fauna que provoca la mort de l’animal per asfíxia on es poden quedar atrapades diferents espècies d’animals com gossos, guineus, gats mesquers, toixons, senglars, cabirols, etc.

La col·locació i manipulació de llaços de manera il·legal pot ser constitutiva d’un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna tipificat en l’article 336 del codi penal. Aquesta infracció pot comportar una pena de presó de 6 mesos a 2 anys i inhabilitació especial del dret de caçar entre 3 i 8 anys.

Comentaris