14.08.2022 |
Territoris.cat

Curs d'escacs per a la gent gran, cada divendres a les Borges Blanques

Imatge de l'acte de presentació del curs d'escacs per a la gent gran d'ADEJO
Imatge de l'acte de presentació del curs d'escacs per a la gent gran
Curs d'escacs per a la gent gran, cada divendres a les Borges Blanques

A partir d'ara i fins al desembre, cada divendres, a les Borges Blanques es podrà assistir a un curs d'escacs per a la gent gran, en haver-se afegit el municipi a la iniciativa de l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms (ADEJO).

La primera cita d’aquest curs va tenir lloc al Casal de Gent Gran de Les Borges Blanques el divendres 5 d'octubre. A la presentació, que va comptar amb la presència de Josep Oms, màxim responsable de l’acadèmia, van assistir-hi també Montse Esteller, en representació de l’Ajutnament, i Montse Andreu, coordiandora de l’activitat dins el casal. 

L’activitat va adreçada a tots els avis i àvies i es farà cada divendres al matí sota la direcció de les professores Laia Boneu i l’Olga Gabarroca

L’activitat d’escacs per a la gent gran es fa sota l’empara de la Diputació de Lleida i, a més de Les Borges Blanques, enguany se celebrarà a Alpicat i Almacelles.

Dissenyat per Josep Oms, el programa d’escacs per a la gent gran se sustenta en les qualitats dels escacs com a eina pedagògica, intel·lectual, lúdica, social i sanitària, atès que desenvolupen i potencien continguts i valors de tipus lògic, psicològic i sociològic en les persones que el practiquen.

Aplicats a la tercera edat, els escacs potencien la memòria, ajuden a combatre la soledat i la depressió, i tenen beneficis provats mèdicament en malalties com l’Alzheimer i la depressió

D’aquesta manera, aquesta activitat d’escacs pretén afavorir el desenvolupament personal i social de les persones de la tercera edat mitjançant la pràctica d’aquest joc-esport-ciència. L’objectiu principal és potenciar i estimular a partir dels escacs les diferents funcions cognitives, sempre des d’un enfocament lúdic. 

Curs d'escacs per a la gent gran, cada divendres a les Borges Blanques
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement