Apunts de llengua

Informació sobre temes de llengua i sobre recursos lingüístics

Festamajor. Ballem?

En aquesta època estival, en què moltes persones fan vacances, molts pobles i viles de les terres catalanes celebren, amb gran lluïment, la seva festa major.

Una festa major com cal té sempre un programa d’actes ben atapeït, en què, a banda del pregó i del castell de focs, un dels actes principals és el ball de gala. Si bé és cert que els temps han canviat, i que en el món actual aquestes celebracions socials han perdut part de la seva antiga esplendor, encara conserven un aire intemporal i un punt nostàlgic que els dóna un encant particular.

Per poder triomfar la nit del ball us caldrà conèixer els secrets dels balls de parella i, per descomptat, tenir dots de ballador o balladora: un bon sentit del ritme per al txa-txa-txa o la salsa, elegància per al vals o el tango, agilitat per al rock, el swing o el jive, o estil per a la rumba, el bolero o el pasdoble. I si no teniu gaire gràcia per al ball de saló, potser la vostra oportunitat arribarà amb balls d’altres estils —ben diferents— que cada any són més presents a les nostres festes majors, com ara el disco o la conga.

Però si malgrat tot no us en sortiu amb els passos, no patiu: la terminologia del ball sí que la podeu dominar, consultant el Cercaterm. Bon ball i bona festa major!

Font: Termcat. L’apunt terminològic.

Entering on the requested page Skip advertisement