27.11.2021 |
Territoris.cat

Arias Cañete anuncia la continuitat de la presa de l'Albagés

Després de l'acord al què han arribat la Generalitat i l'Estat espanyol, segons anuncia el ministre d'Agricultura durant la inauguració de la Fira de Sant Miquel de Lleida.

El conseller Pelegrí i el ministre, durant la roda de premsa
El conseller Pelegrí i el ministre, durant la roda de premsa.
Arias Cañete anuncia la continuitat de la presa de l'Albagés

El ministre espanyol d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, va anunciar ahir durant la inauguració de la 59a Fira de Sant Miquel de Lleida, la continuïtat de la construcció de la presa d'Albagés dins del sistema del canal Segarra-Garrigues, una obra que estava paralitzada per falta de viabilitat tècnica i econòmica. Davant d'aquesta situació, la Generalitat i l'Estat espanyol van arribar a un acord per tal de donar continuitat a la construcció de la presa. El ministre va aclarir que la societat AcuaEs, que depèn del Ministeri, va aprovar dimecres la modificació del projecte, de manera que es mantindrà la capacitat útil de 80 hectòmetres cúbics, però amb un increment del 20% del pressupost, el que suposen 56 milions d'euros enlloc dels 47 previstos.

Durant l'acte, al qual també va assistir el conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, Arias Cañete va explicar que el Segarra-Garrigues és “una infraestructura d'enorme importància que permetrà el reg de gairebé 69.100 hectàrees i servirà per a subministrar aigua potable a més de 83.000 habitants de 43 municipis”. Per això, va afegir, el conveni subscrit entre l'Estat i la Generalitat preveu una inversió total de 444,75 milions d'euros, de la qual ja se n'ha executat un 81%.

El ministre va afirmar que després de l'acord entre les dos administracions, està previst que al 2014 s'acabin probablement els trams quatre i cinc. No obstant, la presa d'Albagés s'acabarà el 2016.

Arias Cañete anuncia la continuitat de la presa de l'Albagés
comentaris