Arranca una nova edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues

En la mostra, que celebra la vint-i-dosena edició, hi participaran una desena de restaurants de la comarca que elaboraran un menú especial amb l'oli com a ingredient indispensable

Presentació de laMostra Gastronomica Garrigues amb alguns dels productes elaborats
photo_camera Presentació de laMostra Gastronomica Garrigues amb alguns dels productes elaborats

El Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat aquest dijous, la XXII Mostra Gastronòmica de les Garrigues que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius del 5 de novembre al 18 de desembre. L’acte ha tingut lloc a la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques i ha comptat amb la participació del president del Consell, Antoni Villas, acompanyat del diputat provincial i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, així com de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa.

Primeres olives de la collita en la Cooperativa Sant IsidreEn la seva intervenció, Antoni Villas ha volgut agrair a la Cooperativa Sant Isidre i als deu restaurants que participen en la Mostra la seva feina i el suport a la iniciativa que, amb vint-i-dues edicions, està molt consolidada. Villas ha destacat que la Mostra és una eina més de promoció de la comarca, com ho són les fires i les festes majors, on s’expressa com pensa i com viu aquest territori, a través dels seus productes i la seva gastronomia i ha afegit que creiem que la Mostra és la millor manera d’invitar a tothom perquè vingui a conèixer la comarca.

Enguany, es vol donar un paper encara més destacat a l'oli d'oliva verge extra, producte que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. A més, la presentació d’aquest dijous ha donat el tret de sortida a la temporada de fires i festes de l’oli de la comarca.

Durant l’acte s’ha fet la premsada del primer raig d’oli als molins de la cooperativa. Així mateix, els assistents han pogut degustar un tast d’alguns dels plats que se serviran en el marc de la Mostra.

A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir 1.400 menús, un 10% més que l’any anterior.

Els restaurants que participen en aquesta XXII Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

Restaurant Ca la Margarida de l’Albi

Restaurant La Placeta d’Arbeca

Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques

Restaurant El Sindicat de Tarrés

Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques

Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues

Restaurant El Castell de la Floresta

Restaurant Miravall de Juneda

Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues

Restaurant Erigard de les Borges Blanques

comentaris