Arrenca el II Curs Internacional de guitarra, llaüt i viola de mà de les Borges

Els deixebles del mestre Emili Pujol, Hopkinson Smith i Armando Marrosu, tornen a exercir com a docents en aquesta segona edició

Classe amb luthier del II Curs de guitarra
photo_camera Els alumnes van participar ahir en una classe amb el luthier José Antonio Fuentes.

La capital de les Garrigues acull des d’ahir i fins el proper dilluns el II Curs Internacional de guitarra, llaüt i viola Memorial Emili Pujol, que aquest any compta amb 15 alumnes provinents de Catalunya, València i França. Les principals novetats d’aquesta segona edició són els nous docents, entre els que s’hi troben professionals de renom internacional com el mestre guitarrista Àlex Garrobé i el professor de composició Feliu Gasull, i l’organització d’un taller a càrrec del gironí Joan Xandrich, que recupera l’elaboració de cordes per instruments amb tripa de corder. Pel que fa als qui van ser deixebles del mestre Emili Pujol, l’italià Armando Marrosu i el nord-americà Hopkinson Smith, repeteixen experiència i tornaran a impartir classes individuals i col·lectives als alumnes, ensenyaments que s’alternaran amb la resta de tallers, conferències, actuacions i visites.

El curs, que s’emmarca dins el III Garrigues Guitar Festival, “és una oportunitat única per gaudir de la saviesa dels internacionals deixebles de Pujol”, ha explicat Francesc Macià, regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Borges. Macià va donar la benvinguda ahir als alumnes del curs, i els va encoratjar a aprofitar al màxim “els coneixements que podreu adquirir de tots aquests professionals que amb les seves classes intentaran generar el clima que el mateix Emili propiciava en les seves classes i cursos arreu del món”.

El curs va arrencar ahir amb una demostració de José Antonio Fuentes, el primer dels tres luthiers convidats aquest any al curs. La resta, Elias Bonet i Santiago de Cecília, oferiran els seus coneixements aquesta tarda i dissabte, respectivament. El programa es completarà amb diferents classes de guitarra, documentals, una xerrada sobre Emili Pujol a càrrec de la coordinadora del curs, Maria Ribera, i les actuacions musicals d’Àlex Garrobé i del mateix Hopkinson Smith.

La clausura del curs tindrà lloc el proper dilluns a les 20.30 hores al Centre Cívic amb una actuació dels alumnes i l’entrega de diplomes.

Comentaris