27.06.2022 |
Territoris.cat

Bellaguarda acull la segona edició de les jornades CREA per impulsar l’emprenedoria jove a les Garrigues

Anteriors edicions de les jornades CREA a les Garrigues
Anteriors edicions de les jornades CREA a les Garrigues
Bellaguarda acull la segona edició de les jornades CREA per impulsar l’emprenedoria jove a les Garrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues ha convocat, una nova edició de les jornades Creativitat, Ruralitat, Emprenedoria, Actitud (CREA), d'un projecte d'impuls de l'emprenedoria que es desplega en el marc del Pla Estratègic de l'ens comarcal de les Garrigues. La tercera edició de les jornades tindrà lloc els dies 22 i 23 de setembre a Bellaguarda.

Les jornades van néixer ara fa un any amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria jove i, concretament, dins el món rural. En la primera edició, que va tenir lloc als Omellons, es va comptar amb la participació d'una vintena de persones, una xifra que es preveu augmentar enguany

Les jornades començaran el dissabte dia 22 amb la xerrada Reinventar-se més enllà de la zona de confort, que impartirà l'experta en coaching Àngels Revenga. Tot seguit, la coordinadora territorial d'Autoocupació Marta Aguilar, oferirà una xerrada informativa sobre diferents recursos i eines per emprendre. Seguiran les activitats amb l'Associació Leader de Ponent, que farà una breu presentació del projecte de retorn i inserció laboral de persones joves al medi rural Odisseu.

Anteriors edicions de les jornades CREA a les GarriguesClourà la primera jornada, una taula rodona d'experiències amb joves emprenedors, en la que hi participaran les empreses L'hort de ca la cistellera, botiga en línia de fruita i verdura ecològica, Red Flavours, agència de comunicació eno-gastronòmica i turística, Lorette Group, botiga en línia de roba i servei de personal shopper, Intech 3D, venda i impressió 3D, i Dakirol, gestió i serveis esportius.

La segona jornada se centra enguany en les visites a empreses promogudes per persones joves en el món rural; per això, el diumenge 23, els participants podran visitar de forma guiada l'obrador de mel Bee Happy a Juncosa, l'obrador, pastisser del Desig més dolç al Soleràs i una empresa de "room escape" Pentargo escape house a l'Albagés.

Per participar-hi, cal fer inscripció prèvia (i gratuïta) a través de l'Oficina Jove a la pàgina web o per telèfon abans del 16 de setembre.

Aquestes jornades estan organitzades per l'Oficina Jove, l'Ajuntament de Bellaguarda i l'Associació Leader de Ponent en el marc del projecte de cooperació Odisseu, que té com a objectiu incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals.

Bellaguarda acull la segona edició de les jornades CREA per impulsar l’emprenedoria jove a les Garrigues
comentaris