Bellaguarda enceta les festes de primavera a la comarca

El Cogul i els Torms celebren aquest cap de setmana la seva Festa Major

Els veïns remenen la cassola del dinar de germanor
photo_camera Els veïns remenen la cassola del dinar de germanor.

La Festa Major de Bellaguarda, dedicada a Sant Marc, ha donat el tret de sortida a les festes que tenen lloc cada primavera a les Garrigues i que se celebraran aquests propers dies a les poblacions del Cogul i els Torms. Els actes festius van començar el divendres amb el tradicional esmorzar i recorregut de caça organitzat pel Coto de Caça Sant Marc. La jornada es va completar amb bitlles, un bingo popular i una nit musical dedicada especialment als més joves. El programa va seguir dissabte al migdia amb un dels actes més populars i que acostumen a aplegar els veïns del municipi que ara ja no hi viuen, la Trobada de paelles, que enguany va arribar a la vint-i-setena edició. També va aplegar un bon nombre de curiosos la cursa de Bòlids Bojos pels carrers del municipi, que va finalitzar amb una remullada general organitzada per l'Associació de Joves No Ho Sap Ningú. La festa va arribar al seu final el diumenge amb l'actuació del grup d'animació infantil XIP XAP i una sessió de ball amenitzat amb el grup Banda Sonora pel grup. La traca final va arribar a la mitja part del ball, amb el sopar i el correfoc pels carrers del municipi amb els Diables de Tàrrega.

Aquest cap de setmana els arriba el torn al Cogul i els Torms, que també tenen actes organitzats per a satisfer a tots els veïns i veïnes independentment de la seva edat. Uns festa cultural a les pintures rupestres obrirà demà a les 11.00 hores la Festa Major del Cogul, que s'allargarà fins al diumenge. Els actes més destacats d'aquest primer dia de gresca són el dinar popular, que acostuma a reunir a tots els habitants del poble, l'actuació musical del cantautor valencià Pepe Gimeno "Botifarra" i l'espectacle amb motos de trial. La festa continuarà els propers quatre dies amb activitats com una sardinada popular, el concert del cantautor Lo Beethoven, que obsequiarà el públic amb els tradicionals "garrotins" de Lleida, el sopar del jovent i les actuacions musicals i per acabar, la cassolada popular i el concert amb el cantautor mallorquí Biel Majoral.

Pel que fa als Torms la festa Major comença aquest divendres i comptarà, fins dilluns, amb actes com actuacions musicals, dinars i sopars de germanor, l'actuació d'un grup de batucada, activitats per a la canalls i animades sessions de ball.

 

Comentaris