24.06.2021 |

El Bibliobús Garrigues-Segrià inicia un grup de lectura virtual

En el marc dels 25 anys de la posada en funcionament del Bibliobús, que el dia 3 de maig de 1988 es va inaugurar a les Borges Blanques i va iniciar la seva ruta a Puiggròs.

L'antic bibliobús, que es va substiituir l'any 2003
L'antic bibliobús, que es va substiituir l'any 2003.
El Bibliobús Garrigues-Segrià inicia un grup de lectura virtual

Es tracta d’un nou servei pioner en el món dels bibliobusos, s’adreça al públic adult i els únics requisits que demana són: disposar de connexió a Internet i tenir ganes de llegir, comentar i compartir lectures, ja que els llibres els proporciona el bibliobús. Utilitza la plataforma Readgroups, una eina per gestionar espais de debat i trobada de les comunitats lectores.

Els clubs de lectura són una de les activitats amb més èxit i més ben valorades a les biblioteques públiques. El bibliobús opta per aquesta nova modalitat de club de lectura, que combina les noves tecnologies amb la promoció de la lectura i que s’adapta a les seves particulars característiques de biblioteca en ruta.

El Grup de lectura del Bibliobús Garrigues-Segrià s’estrena amb Atlas de geografia humana (Almudena Grandes)  i enguany continua amb obres d’ autors locals: L'Abominable crim de l'Alsina Graells (Pep Coll), Calaveres atònites (Jesús Moncada) i Obaga (Albert Villaró).

El Bibliobús Garrigues-Segrià dóna servei a les dues comarques que li donen el nom  i  va iniciar la ruta el 3 de maig del 1988 a Puiggròs. Aleshores s’hi anava amb un altre vehicle que va ser substituït l’any 2003. Aquest nou bibliobús fou el primer equipament d’aquestes característiques que es va posar en funcionament a l’Estat Espanyol ja que introduïa les darreres novetats tècniques, com l’accés a Internet via satèl·lit, un extensible lateral que permet l’ampliació de l’espai interior i l’accés adaptat a persones amb dificultats motores.

La ruta ha anat variant en aquests 25 anys i actualment el bibliobús passa per 22 pobles que tenen entre 400 i 1500 habitants amb una periodicitat quinzenal (un total de 14) i mensual (8). El Bibliobús Garrigues-Segrià dóna servei a una població de 14.839 habitants  i disposa d’un fons de 24.908 documents.

El Bibliobús Garrigues-Segrià inicia un grup de lectura virtual
comentaris