19.01.2021 |
Territoris.cat

La biblioteca Joan Duch de Juneda celebra el setè aniversari

Més de 300 persones, la majoria nens i nenes, assisteixen a la festa d'aniversari, que compta amb un espectacle d'animació infantil

La directora de la biblioteca, Isabel Solé, durant l'acte d'aniversari, que va tenir lloc el passat dimecres 29 de gener.
La directora de la biblioteca, Isabel Solé, durant l'acte d'aniversari, que va tenir lloc el passat dimecres 29 de gener.
La biblioteca Joan Duch de Juneda celebra el setè aniversari

La biblioteca Joan Duch de Juneda ha celebrat recentment el seu setè aniversari, una efemèride que ha festejat amb una Hora del Conte especial on els contacontes Carles i Isidre, voluntaris i amics de la biblioteca, han entretingut els gairebé 300 nens i nenes de cicle infantil i cicle inicial que hi han assistit després de rebre una invitació que es va repartir a l’escola. Després del conte tothom ha pogut bufar l’espelma del pastís i seguidament s'ha fet un berenar per a tothom.

La biblioteca Joan Duch és un element dinamitzador clau de Juneda, un equipament que fa arribar la cultura a grans i petits. En aquest sentit destaca que la biblioteca va tancar l'any 2013 amb un total de 17.674 documents en préstec, el que demostra l'elevat volum d'activitat que s'hi genera. A més, durant el 2013 s'han organitzat un total de 51 activitats en les què hi han participat 2.534 persones. Pel que fa als més assidus a la biblioteca i els amants de la lectura, són un percentatge molt elevat de total de la població de Juneda. Concretament, 1.953 persones tenen carnet de la biblioteca d'un total de 3.481 habitants, el que significa que més de la meitat de la població són usuaris actius de la biblioteca. El nombre de visites, també és molt elevat. Durant tot el 2013 la biblioteca va rebre 26.688 visitants, molt dels quals són infants que a través de les activitats que s'organitzen aprenen des de ben petits, la xxx de la lectura. Tots ells, grans, joves i petits poden gaudir del fons de la biblioteca, format per 17.517 documents, dels quals 13.052 són llibres, 2.084 arxius sonors i 2.257 Dvd's.

Unió de literatura i vi a través del projecte "Biblioteques amb DO"

D'altra banda, l'equipament cultural de Juneda és una de les quatre biblioteques lleidatanes -Lleida, Mollerussa, Tremp i Juneda- que acolliran aquest mes de febrer el projecte "Biblioteques amb DO",  una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat que té com a objectiu dinamitzar els espais bibliotecaris a través de la unió de la literatura i del vi. Pel que fa a la Joan Duch, aquest és el segon any consecutiu que s'adhereix a aquest projecte que té lloc en col·laboració amb la DO Costers del Segre.

Juneda començarà les activitats el dilluns 3 de febrer a les onze del matí amb la presentació del projecte a Ràdio Juneda. Durant tot el mes els oients de la ràdio i els usuaris de la biblioteca podran participar en un concurs de receptes on un dels ingredients ha de ser el vi.

Les activitats relacionades amb el vi que han estat programades continuaran el proper 19 de febrer a les 19.00 hores amb l’Hora del Conte i un berenar per als assistents de pa amb vi i sucre.

Dos dies més tard, el 21 de febrer, es durà a terme l’activitat central amb un Tast de vins a càrrec del celler Matallonga de Fulleda, col·laborador del projecte i la lectura teatralitzada amb Carles Alcoy d’Històries del vi i del beure. Cal dir que el celler prepara una edició limitada d’ampolles de vi per a la biblioteca Joan Duch.

I com activitat de cloenda el dimecres 26 de febrer, a les 20.00 hores es presentarà el llibre de l’editorial Fonoll “La nova cuina de les Garrigues”, amb la participació de xefs de la comarca i del celler Matallonga. A més es farà el lliurament de premis del concurs “Recepta’m”.

D'altra banda, i en motiu de la seva participació en el projecte "Biblioteques amb DO", la biblioteca Joan Duch exposarà durant tot el mes de febrer un aparador i una exposició permanent sobre el món del vi.

 

La biblioteca Joan Duch de Juneda celebra el setè aniversari
comentaris