27.05.2022 |

Les biblioteques de les Garrigues aposten pels grups de lectura

Professioals i responsables culturals donen a conèixer la seva tasca a la Trobada Comarcal

Els assistents a l'acte, aquest matí a les biblioteca
Els assistents a l'acte, aquest matí a les biblioteca
Les biblioteques de les Garrigues aposten pels grups de lectura

La sala d'actes de la biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges ha acollit aquest matí una nova edició de la Trobada de biblioteques de les Garrigues, un acte que té com a principal objectiu coordinar les tasques de difusió cultural i literària entre totes les entitats integrants. En aquesta ocasió hi han assistit els responsables de les Sales de Lectura de Cervià, Vinaixa, Fulleda i Juncosa a més de les responsables de la biblioteca d'Arbeca, l'Albagés, La Pobla de Cérvoles, Castelldans i les Borges. També hi han pres part representants del Centre de Recursos Pedagògics, de la Central de Biblioteques de Lleida i del Bibliobús Garrigues-Segrià així com el tècnic de Cultura del Consell Comarcal de les Garrigues. Finalment, la jornada ha comptat amb la presència de Ramon Miró, que ha presentat l'Aula d'Extensió Universitària.

La trobada ha tingut com a principal punt d'interès la presentació dels nous grups de lectura comarcals formats enguany. Aquests són Castelldans, Fulleda i Cervià de les Garrigues, que s'han afegit a la llista de municipis que compten amb grups ja consolidats, com són les Borges i Juneda, entre altres. Aquests també han aprofitat per explicar les tasques que duen a terme i que aconsegueixen reunir bona part dels lectors de la seva població. Durant el matí també servit per posar en comú les idees i iniciatives de les biblioteques pel que fa a les bibliopiscines, una proposta que cada any compta amb més adeptes, i per formalitzar un full de ruta a seguir per donar-se a conèixer a les escoles.

Durant la trobada també s'ha presentat el nou grup de lectura virtual del bibliobús, a càrrec de la Central Lleida, un nou projecte que permet que els amants de la lectura puguin comentar i compartir lectures amb d’altres usuaris. Es tracta d’un nou servei pioner en el món dels bibliobusos, s’adreça al públic adult i els únics requisits que demana són: disposar de connexió a Internet i tenir ganes de llegir, comentar i compartir lectures, ja que els llibres els proporciona el bibliobús. Utilitza la plataforma Readgroups , una eina per gestionar espais de debat i trobada de les comunitats lectores. Aquesta iniciativa, que es porta a terme des del mes de maig, s'enmarca en la celebració dels 25è aniversari de la posada en marxa del Bibliobús Garrigues-Segrià, que dóna servei a les dues comarques que li donen el nom i que va iniciar la ruta el 3 de maig del 1988 a Puiggròs. El Grup de lectura del Bibliobús Garrigues-Segrià es va estrenar amb Atlas de geografia humana, d'Almudena Grandes, i ara continua amb obres d’autors locals com L'Abominable crim de l'Alsina Graells, de l'autor de Pessonada Pep Coll, Calaveres atònites, de Jesús Moncada i Obaga, d'Albert Villaró.

La trobada ha acabat amb el compromís de celebrar la Trobada de Tardor a la biblioteca de La Granadella, quan s'aprofitarà per visitar-ne les noves instal·lacions.

 

Les biblioteques de les Garrigues aposten pels grups de lectura
comentaris