Bons resultats al curs per a joves que ni estudien ni treballen a les Garrigues

Aquest dijous s’ha fet l’entrega de diplomes als deu joves aturats de les Garrigues d’entre 16 i 24 anys que han finalitzat el curs d’auxiliar de cambrer/a de bar i restaurant, en el marc del Projecte Fórmula Jove

Diplomes Fórmula Jove (05-02-2015) (1)
photo_camera Entrega de diplomes del curs del projecte Fórmula Jove a les Garrigues.

Aquest dijous s’ha fet l’entrega de diplomes als deu joves aturats de les Garrigues d’entre 16 i 24 anys que han finalitzat el curs d’auxiliar de cambrer/a de bar i restaurant, en el marc del Projecte Fórmula Jove. Han fet entrega dels diplomes l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, el conseller comarcal de Joventut, Jordi Sarlé, i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu.

Aquest programa, que ha obtingut bons resultats, està impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb el Consell Comarcal de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques i deu empreses de la comarca. L’objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, que han abandonat l’educació formal i/o que tinguin dificultats per incorporar-se al món laboral.

En el seu parlament, Enric Mir ha volgut felicitar als alumnes i animar-vos a continuar aprofitant les eines i els mètodes al vostre abast per a encarar els reptes de futur. L’alcalde borgenc ha destacat que aquesta formació teòrica i pràctica, gràcies a les empreses que l’han fet possible, ajuda a la inserció laboral dels joves de les Borges i la comarca.

Els joves, que van començar la formació a l’octubre passat a l’Oficina Jove de les Garrigues, han cursat un total de 150 hores de teoria amb continguts que inclouen la prevenció de riscos laborals, l’ús de les TIC, l’atenció al client, la llengua catalana i anglesa adaptada a l’ofici, el servei bàsic de restaurant-bar i les característiques dels vins propis de la comarca, entre d’altres.

La part pràctica ha consistit en 72 hores de pràctiques a deu bars, restaurants i cafeteries de la comarca. Els alumnes han dut a terme tasques pròpies d’un auxiliar de cambrer, tant de bar com de restaurant: preparar begudes (refresc, cafè, etc.) i servir-les amb safata i sense, servir menjars a les taules (sala), atendre els clients en barra i també en sala, tasques d’higiene i manteniment de les instal·lacions, etc. Durant tot aquest procés han comptat amb un tutor de pràctiques que els guiava sobre la realització d’aquestes tasques. 

Al seu torn, Anna Feliu ha explicat que malgrat la situació difícil que especialment afronten els joves, que sigueu aquí ara demostra que us en voleu sortir. Gràcies a l’esforç d’aquests darrers mesos, ara teniu nous coneixements i experiència que us garanteixen un futur amb més oportunitats i ara només cal desitjar-vos sort en aquesta nova etapa.

Les empreses que han participat al projecte són: Restaurant Ca la Margarita, Bar Mònico, Restaurant Mesón del Norte, Restaurant Torrent, Cafeteria Slàvia, Bar Restaurant La Comarca, Bar de Vidre, Restaurant Erigard, Bar Restaurant Sancho, Bar Restaurant Original Kebab.

A més a més, els joves han rebut tutories individualitzades en què s’han treballat temes com la conscienciació del propi perfil, l’anàlisi de les seves competències i les opcions del participant per continuar formant-se i de recerca de feina.

Un dels objectius del programa era reorientar els joves cap al món eductiu o bé impulsar-los al món laboral. En aquest sentit, fins al moment, tot i que només ha passat un mes i escaig des de la finalització oficial del programa, un dels alumnes està treballant, justament al lloc on va realitzar les pràctiques, i dos alumnes estan pendents d’establir relacions laborals en breu. Per altra banda, quatre d’ells ja han manifestat la seva voluntat de reprendre els estudis de l’ESO, una alumna accedirà a un cicle formatiu i una altra està cursant una formació ocupacional a Lleida.

L’objectiu de l’Oficina Jove, tal com marca el mateix projecte, és continuar tutoritzant aquests joves per tal d’ajudar-los i reorientar-los, tant en la inserció al món laboral com en la continuïtat d’estudis.

Comentaris