28.05.2020 |

Les Borges acondiciona el Terrall per la Marató de pesca de diumenge

L’Ajuntament de les Borges porta a terme des d’ahir el buidatge de les Basses del Terrall, on està previst renovar l’aigua després de fer la neteja parcial d’aquests dos llacs ornamentals de la ciutat que tenen una capacitat de 13.000 metres cúbics, entre d’altres accions d’acondicionament del parc.

L'operació de buidatge de les basses es troba en ple procés
L'operació de buidatge de les basses es troba en ple procés
Les Borges acondiciona el Terrall per la Marató de pesca de diumenge

L’operació té lloc en motiu de la celebració de la Marató de pesca del diumenge, que cada any organitza l’Associació Amics del Terrall. L’esdeveniment, que arrencarà a les set del matí i s’allargarà fins a les set de la tarda, ja compta amb una dotzena d’inscrits.

Segons l’alcalde, Enric Mir, aquesta era “una actuació necessària, ja que l’aigua de les dues basses tenia un aspecte tèrbol degut al pòsit orgànic acumulat, la pols i les partícules que s’hi dipositen al fons amb els pas dels dies”. El consistori havia encarregat recentment diferents anàlisis i controls de qualitat de l’aigua al Departament d’Agricultura de la Generalitat, que van determinar que no hi havia elements nocius ni estranys. “No obstant, i tot i que l’anàlisi demostra que l’aigua no té cap incidència sobre els peixos de les basses, s’ha decidit canviar l’aigua perquè l’aspecte no era l’idoni. Una actuació que permetrà embellir el Terrall, la zona més emblemàtica de la nostra ciutat”, apunta Mir.

La desena edició de la Marató de pesca del Terrall tindrà lloc durant tot el diumenge, i inclourà també el dinar per a totes les parelles participants. Pel que fa als acompanyants que vulguin participar en l’àpat popular, hauran de pagar 6 euros. Com és habitual a la Marató de pesca hi haurà premis. Per a les tres parelles guanyadores, un trofeu i articles de pesca, i per a la resta, més utensilis per pescar. L’organització a més, sortejarà un pernil.

Les Borges acondiciona el Terrall per la Marató de pesca de diumenge
comentaris