Les Borges acull el primer Curs Internacional de guitarra, llaüt i viola de mà

Un total de 32 alumnes d’entre 9 i 70 anys participen en la primera edició del Curs Internacional de guitarra, llaüt i viola Memorial Emili Pujol, que s’imparteix des d’ahir i fins diumenge

Els alumnes, durant la sessió d'aquest matí a la Casa de la Cultura
photo_camera Els alumnes, durant la sessió d'aquest matí a la Casa de la Cultura

Les sessions, que tenen lloc entre la Casa de la Cultura i l’Escola de Música, compten amb mestres i convidats de renom com l’ex-deixeble d’Emili Pujol Armando Marrosu i el professor de guitarra clàssica del Conservatori del Liceu Guillem Pérez, entre altres. Les classes tindran lloc fins divendres i seran individuals i col·lectives, i s’alternaran amb xerrades, tallers, visites i altres activitats lúdiques.

La iniciativa, que s’emmarca dins el II Garrigues Guitar Festival “ha superat de llarg les previsions més optimistes”, destaca el regidor de Cultura, Francesc Macià. “Inicialment havíem previst la participació de 20 alumnes, una xifra que s’ha incrementat creiem perquè aquest és l’únic curs de guitarra que té lloc a Catalunya, i és una oportunitat d’estudiar un instrument, la guitarra, que tradicionalment se’l considera secundari” El curs reuneix participants de tot el món, sobretot catalans i de l’Estat espanyol, però també de França i de Sud-Amèrica. A més de les lliçons teòriques i pràctiques la primera edició del curs memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i per l’Ajuntament de les Borges, comptarà amb atractives propostes com la visita del luthier Antonio Manjón, que explicarà als alumnes el procés de construcció d’una guitarra, i la conferència del musicòleg Wolf Moser, que desgranarà l’origen i la història d’aquest instrument.

Els alumnes també assistiran divendres a l’actuació del nord-americà Hopkinson Smith, deixeble d’Emili Pujol i fervent seguidor de la seva escola musicològica dels instruments antics de corda polsada. Smith oferirà un concert de llaüt al Centre Cívic a les 10 de la nit, una actuació que acabarà amb un tast de productes de la terra. El dissabte els alumnes visitaran el municipi natal del mestre Emili Pujol, la Granadella, on tindrà lloc una trobada amb altres deixebles del guitarrista. La clausura del curs tindrà lloc el diumenge al pati de l’Ajuntament, on els alumnes oferiran un concert i recolliran els diplomes.

comentaris