Les Borges amplia la cardioprotecció de la població amb tres nous desfibril·ladors

L'ajuntament ha instal·lat dos nous desfibril·ladors, un al Terrall i l'altre davant de la casa de la vila
Un dels desfibril·ladors instal·lats a les Borges Blanques ©AjBorgesBlanques
photo_camera Un dels desfibril·ladors instal·lats a les Borges Blanques ©AjBorgesBlanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat aquesta setmana la instal·lació de dos nous desfibril·ladors, un al Terrall i l’altre davant de l’Ajuntament. També n’ha adquirit un de portàtil i ha resituat un dels que ja hi havia per col·locar-lo en un espai més accessible per a tothom. La mesura s’ha pres amb l’objectiu de millorar la cardioprotecció, la seguretat i la cura del veïnat i també de les persones que visiten les Borges. En concret, la compra de desfibril·ladors ha tingut un cost total de 7.175,30 euros, IVA inclòs.

Es tracta de dos sistemes DEA (desfibril·ladors externs automatitzats), que s’han situat al carrer del Carme, davant de l'Ajuntament, i a l'entrada dels Jardins del Terrall, i un de portàtil que està ubicat a l'Espai Apassomi

L’adquisició dels nous equips s’ha fet mitjançant la compra agrupada amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM). La compra inclou 24 formacions a personal municipal i diversos tallers per a la ciutadania. També s’han col·locat en un lloc més visible i accessible els desfibril·ladors del Pavelló de l’Oli, situats ara al costat del mostrador, i del Centre de tecnificació de Tennis Taula, que s’han tret fora del recinte.

Els nous desfibril·ladors externs automatitzats de les Borges ©AjBorgesBlanques
Els nous desfibril·ladors externs automatitzats de les Borges ©AjBorgesBlanques

Igualment, la capital garriguenca disposa de desfibril·ladors al Pavelló Francesc Macià, al cotxe Patrulla de la Policia Local i al camp de Futbol Ramon Espasa. Els nous desfibril·ladors duen cordó de protecció i disposen d’un sistema de trucada bidireccional al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), al telèfon 112 i al 061. A més a més, els aparells tenen incorporat un sistema de geolocalització, amb GPS, per a saber la ubicació exacta del desfibril·lador que s'està utilitzant.

A partir de l'any vinent, també s'ha contractat el manteniment dels aparells per 174 euros

El consistori borgenc ha emès un comunicat per anunciar la posada en marxa dels nous equips i ha recordat que són aparells que s’han de fer servir només en cas d’emergència, ja que és important que estiguin en perfecte estat perquè poden salvar vides, amb la qual cosa ha alertat que no s’han de manipular si no són necessaris.

En les pròximes setmanes, el consistori borgenc anunciarà les dates en què es duran a terme uns tallers per donar a conèixer a la població com funcionen els sistemes DEA i què cal fer en cas d’emergència.

Comentaris