Les Borges Blanques recupera el projecte del nou polígon industrial de Vaca-roja

El projecte d'ampliació de sòl industrial va quedar paralitzat arran de la crisi econòmica de l'any 2008, però ara genera de nou interès, tant per part d'empreses com per part del consistori de les Borges Blanques
Tremosa i Mir als terrenys del futur polígon Vila-roja @AjBorges
photo_camera Tremosa i Mir als terrenys del futur polígon Vila-roja @AjBorges

L'Ajuntament de les Borges Blanques preveu recuperar el projecte del polígon industrial de Vaca-roja, una iniciativa que es va paralitzar amb la crisi del 2008, però que actualment genera de nou interès, tant per part d'empreses com per part del consistori borgenc, que considera el nou polígon de 41 hectàrees com un projecte necessari per al futur de les Borges i de les Garrigues.

El passat dijous el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa va visitar els terrenys del futur polígon de Vaca-roja, acompanyat de l'alcalde, Enric Mir, el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ramon Alturo, i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó.. El conseller va poder conèixer aquest espai que es vol reactivar amb la intenció de promoure la creació de sòl industrial a la capital de les Garrigues i en va destacar la capacitat per revertir el despoblament i generar riquesa al territori.

Tremosa, Mir, Alturo i Setó, durant la visita al polígon Vaca-roja @AjBorgesL'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir va valorar la potencialitat del territori i la necessitat d'impulsar aquest projecte d'ampliació de sòl industrial que va quedar paralitzat arran de la crisi econòmica de l'any 2008, però que ara genera de nou interès, tant per part d'empreses com per part del consistori borgenc, que veu el futur polígon de Vaca-roja com un projecte necessari per al futur de les Borges i de les Garrigues, va explicar.

En aquest sentit, ara per ara el polígon de Vaca-roja, que disposa de 41 hectàrees de terreny, es troba en una fase de definició del projecte i de cerca de finançament, va dir l'alcalde. Mir també va voler destacar el futur alliberament del peatge a l'autopista AP-2, que passa per les Borges i els polígons de les Verdugues i de Vaca-roja, i ha dit que la creació de sòl industrial permetrà acollir-se a les possibilitats que genera el pas més freqüent de vehicles i d'empreses a través d'aquesta línia de comunicació, al costat mateix de l'N-240. Per tot això, Mir va explicar que cal urbanitzar aquest sector i va demanar col·laboració al departament d'Empresa i Coneixement.

Tremosa va donar suport a la iniciativa i va explicar que les empreses per al territori són la mare dels ous, ja que generen llocs de treball i creen riquesa, i, a la vegada, aquesta és també la millor manera de revenir el despoblament de les Garrigues.

comentaris