Les Borges aplaça l’autorització de caça per salvar les cries de perdiu

L’Ajuntament de les Borges ha decidit, dins dels seus contactes periòdics amb la Societat de Caçadors i representants dels agricultors, posposar un mes l’autorització excepcional de caça de conill i perdiu al municipi per no perjudicar les cries d’aquesta au, que aquest any tot indica que n’hi haurà un nombre significatiu d’exemplars.

Els conills són presents als camps de conreu de les Borges
photo_camera Els conills són presents als camps de conreu de les Borges

Aquesta és una petició del col·lectiu de caçadors plantejada després de presentar els últims cens realitzats de població de conill al terme municipal i proposar un aplaçament de l’inici del període de caça per unes setmanes. Aquesta proposta es durà a terme durant tot el juliol i a final de mes es convocarà a totes les parts implicades per fer les valoracions oportunes i adoptar les mesures adients.

La reunió amb representants dels pagesos, caçadors i l’Ajuntament va servir de punt d’inici per planificar la temporada d’estiu de caça. Els assistents, conscients de la necessitat d’unir esforços, han establert aquest pla de treball, posposant l’autorització de caça al mes d’agost per salvaguardar les cries de perdiu en aquest any propici. Segons l’alcalde Enric Mir, “hem cregut oportú aplaçar unes setmanes l’autorització de caça en un moment en què els danys als conreus poden ser mínims, un cop finalitzada la recol·lecció del cereal, entre d’altres”. Si no hi ha res de nou a partir del mes d’agost es podrà gaudir plenament de la caça tant de perdiu com de conill, una decisió que el consistori vol consensuar amb els caçadors i els pagesos afectats.

Aquestes mesures són convingudes amb la secció de Caça i Pesca del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, que atorga a l’Ajuntament de les Borges la potestat d’emprendre en el moment que ho consideri necessari “l’autorització excepcional de caça” per tenir controlada la població de conills i evitar danys als cultius.

Comentaris