01.12.2022 |
Territoris.cat

Les Borges Blanques acull per primer cop l’Escola d’Estiu de professors d’escoles agràries

L'ECA de les Borges acull per primer cop aquest esdeveniment, que reuneix professors de 14 centres d'arreu de Catalunya

Escola d'Estiu a l'ECA de les Borges
Un grup de professors va visitar ahir a la tarda l'Espai Macià de les Borges.
Les Borges Blanques acull per primer cop l’Escola d’Estiu de professors d’escoles agràries

Un total de 98 docents de 14 escoles agràries catalanes participen, en la XXIX Escola d’Estiu de professors d'Escoles de Capacitació Agrària de Catalunya, que se celebra aquest dijous i divendres, i per primera vegada, en les instal·lacions de l’ECA de les Borges Blanques. L’objectiu d’aquesta cita, que des de fa uns anys ha esdevingut itinerant, passa per reciclar els formadors i cohesionar un equip que habitualment treballa dispers en diferents punts del territori català.

El director de l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges, Ramon Baró, ha fet una valoració molt positiva d’aquest esdeveniment, “que ha aconseguit aplegar 98 professors, gairebé la totalitat dels que tenim a Catalunya, fet que demostra la motivació dels docents per seguint formant-se i compartint experiències”. Baró també ha volgut destacar “la gran qualitat els cursos que s’imparteixen, amb continguts sobre noves tecnologies que permeten al cos de professors actualitzar els seus coneixements i modernitzar-se, el que posteriorment generarà un impacte positiu en la formació agrària”. Per la seva part la regidora d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de les Borges, Maria Fusté, creu que amb l’organització d’aquest esdeveniment “es demostra la gran tasca que està duent a terme l’ECA de les Borges així com el bon treball del seu equip directiu, tot animant a la millora contínua de la qualitat de l’ensenyament”.

El curs combina visites culturals amb activitats formatives impartides per especialistes i professionals. En aquest sentit els docents participaran en tres cursos, un sobre producció de vídeos formatius, un altre sobre la formació informal, i un tercer sobre la plataforma informàtica moodle. Pel que fa a les rutes culturals, es visitaran cabanes de volta i cellers del territori a més d’altres llocs d’interès com l’Espai Macià i el Mirador de les Garrigues.

La cloenda de la 29a Escola d’Estiu tindrà lloc demà a les dues del migdia en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de les Borges, Enric Mir i el president del Consell Comarcal, Juli Muro.

Les Borges Blanques acull per primer cop l’Escola d’Estiu de professors d’escoles agràries
comentaris