Les Borges Blanques comença a desplegar el projecte del carril bici que unirà els tres centres educatius del municipi

La primera tinent alcalde, Núria Palau, a la Junta de Govern Local
photo_camera La primera tinent alcalde, Núria Palau, a la Junta de Govern Local

L'Ajuntament de les Borges Blanques preveu desplegar aquest any el projecte del carril bici que unirà els tres centres educatius de la capital de les Garrigues, la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de la localitat. Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Fusté, la setmana vinent l'equip de govern informarà de tots els detalls concrets del projecte, valorat en uns 50.000 euros als regidors de l'oposició.

Prèviament, l'Ajuntament ha realitzat un estudi de mobilitat per preveure-hi la inclusió dels criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres.

A l'espera de poder-hi fer les millores i aportacions pertinents, l'Ajuntament de les Borges Blanques preveu que en una primera fase el carril bici tingui poc més d'un quilòmetre de llargada i uneixi l'Festa final de curs escola Joan XXIII i la Llar d'Infants, el Col·legi Montserrat i l'Institut Josep Vallverdú. Discorrerà per l'avinguda Jaume I, passeig del Terrall, i pels carrers Dr. Josep Trueta, Pere Calders, Comerç, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell. 

Cal recordar que el carril bici es va imposar a les altres dues opcions més votades als pressupostos participatius que van ser la creació d'un passeig cap al cementiri amb diversos bancs i plantació d'arbrat per fer ombra, i la construcció d'un lavabo públic al parc del Terrall, emplaçat al Quiosc o sota les escales d'emergència de la Sala Maria Lois de la Casa de la Cultura.

comentaris