01.07.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de les Borges rebra 1 milió d'euros de MicroBank per finançar projectes a través de microcrèdits

Els beneficiaris i les beneficiàries seran professionals autònoms, autònomes i microempreses amb menys de deu persones treballadores i una facturació anual inferior a dos milions d'euros
L'alcaldessa Núria Palau signa el conveni amb MicroBank @Borges
L'alcaldessa Núria Palau signa el conveni amb MicroBank @Borges
L'Ajuntament de les Borges rebra 1 milió d'euros de MicroBank per finançar projectes a través de microcrèdits

L'Ajuntament de les Borges Blanques i CaixaBank van signar un conveni s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Els beneficiaris i les beneficiàries seran professionals autònoms, autònomes i microempreses amb menys de deu persones treballadores i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els i les sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament de les Borges Blanques.

La concessió dels microcrèdits

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones mancades de garanties i avals.
En virtut d'aquest conveni, l'entitat es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l’entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

El consistori borgenc promou l’emprenedoria al CEI

L’Ajuntament de les Borges Blanques impulsa l'emprenedoria entre el teixit econòmic i social del municipi. El consistori és propietari del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques, espai destinat a la creació de noves empreses al territori, on s’ofereix servei d’assessorament personalitzat i s’incentiva la creació de noves activitats empresarials fent que els nous projectes puguin arribar a ser viables i, d’aquesta manera, fomentar el creixement econòmic i empresarial del territori, diversificar l’economia, crear riquesa i generar ocupació i oportunitats de futur a les Borges i a la seva àrea d’influència.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, completa el compromís de l'entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar amb la seva activitat un impacte positiu en la societat. MicroBank té com a missió contribuir al progrés i el benestar de la societat facilitant finançament a aquells col·lectius i projectes on es generi un impacte social.   

L'Ajuntament de les Borges rebra 1 milió d'euros de MicroBank per finançar projectes a través de microcrèdits
comentaris