27.11.2022 |

Les Borges Blanques premiarà els veïns que reciclin els seus envasos

Els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia o a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar les Borges Blanques a través de les recompenses que obtenen en reciclar
Enric Mir escanejant un envàs abans de reciclar-lo ©AjBorges
Enric Mir, escanejant un envàs abans de reciclar-lo @Borges
Les Borges Blanques premiarà els veïns que reciclin els seus envasos

Les Borges Blanques s'afegeix als municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge el qual incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, premiant els ciutadans que reciclin amb incentius per millorar el seu entorn més proper. Els veïns de la capital de les Garrigues podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 40 contenidors grocs dels carrers de la localitat, als quals s'ha incorporat tecnologia, i obtenir recompenses en fer-ho.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha explicat que aquest nou sistema de reciclatge amb incentius és un reconeixement per als veïns del municipi que ja reciclen i també un al·licient per tal que aquells que encara no ho fan, incorporin hàbits respectuosos amb el medi ambient, alhora que contribueixen a millorar la societat.

Per la seva banda, el portaveu d'Ecoembes a Catalunya, Enric Ibáñez, ha afirmat que amb RECICLOS, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia o a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar les Borges Blanques a través de les recompenses que obtenen en reciclar.

És la primera vegada que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor, segons ha assenyalat

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de les Borges Blanques només han de descarregar-se l'app, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

El Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) RECICLOS va néixer a TheCircularLab, el centre d'innovació oberta d'Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya el passat any com a projecte pilot, en col·laboració amb la Generalitat, durant el 2020 ha començat a funcionar en municipis de la Comunitat de Madrid, Andalusia, Aragó, Múrcia, la Rioja, Illes Balears i pròximament ho farà al País Valencià.

Les Borges Blanques premiarà els veïns que reciclin els seus envasos
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement