06.12.2022 |
Territoris.cat

Borges Blanques estudia substituir multes per treballs comunitaris

La nova ordenança de civisme tindrà en compte la capacitat econòmica de l'infractor a l'hora de graduar les sancions quan la normativa ho permeti

La titenta d'alcalde de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Núria Palau, amb el caporal en cap de la Policia Local de les Borges, Alfons López. (Horitzontal)
La titenta d'alcalde de l'Ajuntament de les Borges Blanques amb el caporal en cap de la Policia Local
Borges Blanques estudia substituir multes per treballs comunitaris

La nova ordenança de convivència i civisme de les Borges Blanques, que entrarà en vigor en 17 de desembre, preveu que l'Ajuntament podrà substituir, quan sigui possible, la imposició d'una sanció de multa per treballs en benefici de la comunitat.

Així mateix, s'aplicarà el criteri de la capacitat econòmica de l'infractor a l'hora de graduar les sancions en aquells supòsits que la normativa ho permeti.

L'ordenança regula unes normes de conducta pel que fa al comportament a l'espai públic i estableix un règim d'infraccions i sancions, que aniran dels 600 € als 2.400 €, per fets o conductes que suposin l'incompliment de les obligacions o prohibicions establertes en l'ordenança municipal.

La regidora de Governació i primera tinenta d'alcalde de les Borges Blanques, Núria Palau, ha exposat que l'objectiu principal de l'ordenança és "preservar l'espai públic com a lloc de convivència, on totes les persones puguin desenvolupar en llibertat les seves activitats de lliure circulació, lleure, trobada, oci i expressió, amb ple respecte a la dignitat i als drets dels altres".

Entre les sancions lleus, destaquen deixar les escombraries fora dels contenidors de recollida, i el consum de begudes alcohòliques al carrer.

Pel que fa a les infraccions greus, entre altres, es castigarà el consum o tinença de drogues, estupefaents o substàncies psicòtropes declarades il·legals en espais, edificis o transports públics.

Es consideren infraccions molt greus fer pintades en monuments o edificis catalogats o protegits; l'oferir jocs que impliquin apostes amb diners o béns als menors; i abandonar residus perillosos i residus especials.

L'ordenança, que consta de 56 articles, entrarà en vigor el 17 de desembre, després de la seva aprovació al ple municipal del mes de juliol i de la seva publicació la setmana passada al BOP

Borges Blanques estudia substituir multes per treballs comunitaris
comentaris