Les Borges Blanques reprèn el programa d'activitats amb campaners, bicicletes i autocaravanes

El ciclistes preparen la sortida a la Placeta del Terrall de les Borges Blanques 1
photo_camera El ciclistes preparen la sortida a la Placeta del Terrall de les Borges Blanques


Els joves campaners participants en el concurs de les Borges BlanquesLes Borges Blanques ha reprès aquest cap de setmana l'agenda d'activitats del nou curs, una programació que va començar el divendres amb l'apunt històric que va dur a terme la historiadora Assumpta Montellà, sobre els 115 dies de la batalla de l'Ebre, La sala Maria Lois de la Biblioteca de la capital de les Garrigues va desplegar els fets que van protagonitzar la Lleva del Biberò, una iniciativa impulsada per la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues per donar a conèixer l'enfrontament i la tasca de les lleves republicanes.

El dissabte, va tenir lloc el Concurs de Campaners de les Borges Blanques que va reunir una desena de participants. Es van establir dos categories de premis en funció de l’edat: els majors i els menors de 16 anys.

Els membres del jurat format per la professora de l’Escola de Música de les Garrigues, Dolors Bordell; el tècnic de cultura del Consell Comarcal de les Garrigues, Isidre Piñol; el president dels Amics del Terrall i representant de la parròquia de les Borges, Josep Domènech; el membre de la Confraria de Campaners de Catalunya, Josep Maria Currià i el campaner de la Catedral de Tarragona, Tòfol Conesa van atorgar tres premis en metàl·lic per cada categoria.

El primer premi de la categoria de menys de 16 anys, dotat amb 100 euros, va ser per a Miquel Marqués, de Vallbona de les Monges. El segon i tercer premiats van ser el junedenc Eloi Piñol i el borgenc Adrià Farré, amb 50 i 25 euros respectivament. Així mateix, Jordi Espinalt, de Santpedor, va guanyar el concurs en la modalitat de majors de 16 anys, amb un premi de 250 euros. El van seguir Olga Vilà, de Juneda, i Felisa Corredera, de Burgos. La segona i tercera premiades van ser obsequiades amb 125 euros i 75 euros respectivament.

El ciclistes preparen la sortida a la Placeta del Terrall de les Borges BlanquesEl diumenge el municipi de les Garrigues convocava als vilatans a participar en el Dia de la Bicicleta, una iniciativa per fomentar l'activitat física i la convivència entre els borgencs i borgenques. Al voltant de dues-centes persones van sortir de la Placeta del Terral per recórrer la distància fins a l'Ermita de Sant Salvador.

El diumenge també va ser moment per inaugurar oficialment el nou aparcament per a autocaravanes que s'ha construït darrere de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Borges. Un acte que es va fer coincidir amb la primera Trobada d'Autocaravanes, en la que hi van participar una quarantena de vehicles pertanyents a la Unió Caravanista de Catalunya.

Comentaris