Les Borges Blanques ret homenatge a Carme Solé, activista social que va morir al febrer a causa de la COVID-19

Solé, llicenciada en Sociologia, des del 1980 i fins a la seva jubilació, l'any 2014, va treballar a la secretaria de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, i va ser professora a l'UNEDde Cervera
Homenatge a Carme Solé a les Borges Blanques ©Borges
photo_camera Homenatge a Carme Solé a les Borges Blanques ©Borges

Ajuntament i entitats de les Borges Blanques van participar aquest dissabte en l'acte d'homenatge a la Carme Solé, que va morir al mes de febrer a conseqüència del coronavirus. Al voltant de cent cinquanta persones es van concentrar davant de la seu de Creu Roja de la capital de les garrigues on es va descobrir un monòlit en el seu record.

Solé, llicenciada en Sociologia, des del 1980 i fins a la seva jubilació, l'any 2014, va treballar a la secretaria de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, i va ser professora a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) de Cervera.  Va estar molt vinculada a la terra garriguenca en l'àmbit cultural i associatiu. Entre altres iniciatives, va formar part durant onze anys del jurat del concurs de pintura infantil del celler Mas Blanch i Jové. Era membre de l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques i també redactora de la revista Terrall. També va ser fundadora, membre del comitè i voluntària de la Creu Roja de les Garrigues.

Homenatge a Carme Solé a les Borges Blanques ©Borges

Maria Carme Solé

Era una apassionada de l'art, amb estudis de pintura cursats amb l'Ernest Ibáñez a l'Escola de Belles Arts, i formava part del grup d'artistes Laberint Blau, creat al voltant de l'artista Edith Schaar, establerta a la Floresta. Entre altres iniciatives, va integrar durant 11 anys del jurat del concurs de pintura infantil del celler Mas Blanch i Jové En l'àmbit cultural, entre altres, era membre de l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques i també redactora de la revista Terrall.

En el cercle familiar i d'amistats destaquen el seu compromís social: fundadora i vicepresidenta de la Creu Roja a les Garrigues i col·laboradora amb diferents iniciatives solidàries com el Banc dels Aliments o la campanya Roba Amiga, a més de l'ajuda que oferia sempre que calia en el dia a dia, a les persones del seu entorn.

Comentaris