Seran de 8 hores mensuals recuperables durant sis mesos

Les Borges Blanques també donarà permisos menstruals a les treballadores municipals

D'aquesta manera, la capital de les Garrigues se suma a la iniciativa que preparen altres municipis com Girona i Ripoll
Cedida per l'Ajuntament de les Borges Blanques
Pla obert on es pot veure un moment del ple de les Borges Blanques del 27 de maig de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Un moment del ple de les Borges Blanques del 27 de maig de 2021 - Foto: cedida per l'Ajuntament de les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar aquest dijous en Ple ordinari una moció presentada pel grup Borges per la República on es proposa incorporar al consistori un permís de menstruació i climateri en el marc de la jornada laboral d'aquelles dones que així ho requereixin. La iniciativa suposarà un permís de 8 hores mensuals, recuperables durant 6 mesos per a les dones, així com el compromís de l'equip de govern de demanar a la nova conselleria de Feminismes i Igualtat millores en aquest sentit per tal que les hores no hagin de ser recuperables, o almenys una part d'aquestes. A la vegada, s'impulsaran tallers de conscienciació a la població borgenca en general i a les treballadores municipals en particular.

D'aquesta manera, la capital de les Garrigues se suma a la iniciativa que preparen altres municipis com Girona i Ripoll. La moció de BxR va rebre el suport del JxCat, al govern municipal del consistori.

comentaris