Les Borges busca estratègies per rendibilitzar el sector de l’oli

El Centre d’Empreses Innovadores de les Borges va acollir ahir la primera de les Jornades Sectorials de l’Oli, una sessió on els diferents agents del sector van fer una diagnosi de la situació actual, identificant les necessitats i problemàtiques comunes

L'acte va comptar amb una quinzena d'assistents
photo_camera L'acte va comptar amb una quinzena d'assistents

La trobada, que va reunir presidents i membres dels consells reguladors de les cooperatives, molins i almàsseres de Catalunya, productors, venedors i els membres de la DOP les Garrigues, s'emmarca en el pla estratègic de desenvolupament local de les Borges i comarca i pretén donar la paraula als qui coneixen de ben a prop el sector de l’oli d’oliva, que plantegen els problemes del dia a dia i proposen possibles solucions.

Liderats pel consultor agrònom Marco Yagüe, la quinzena d’assistents van posar en comú les propostes per millorar la cadena de valor de l’oli d’oliva per tal de contribuir a la transparència del mercat i a detectar-ne les possibles ineficàcies amb l’objectiu d’incrementar el beneficis. El regidor responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, ha destacat la “necessitat d’obrir aquest escenari per tal que siguin els mateixos actors dels sector, coneixedors de les problemàtiques amb les què es troben diàriament, els qui puguin aportar el seu punt de vista per rendibilitzar-lo a través de noves accions i propostes”. Ribalta creu que aquestes jornades són “una mostra del suport que oferim des de l’administració a un dels sector claus del territori, l’oli d’oliva, una tasca més necessària que mai en moments de dificultat com els actuals, quan la col·laboració público-privada és sinó indispensable, de gran importància”.
Per altra banda, la segona jornada tindrà lloc demà a les 21.00 hores, quan es presentarà un estudi de mercat de les vendes d'oli d'oliva a internet. Un treball que aportarà conclusions i oportunitats per tal que les empreses s’interessin en la venda a través del mercat digital.

Les jornades estan organitzades per la regidoria de Promoció Econòmica amb la col·laboració de les empreses Sinergies i Xtrategics, i compten amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el GlobaLleida, el Departament d'Agricultura de la Generalitat, IRTA, les Almàsseres de Catalunya i la DOP les Garrigues.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement