22.01.2020 |
Territoris.cat

Les Borges celebra aquest diumenge la XII Marató de Pesca al Parc del Terrall

L’Associació d’Amics del Terrall i la Societat de Pescadors de les Borges han organitzat aquest diumenge la 12a edició de la Marató de Pesca al Parc del Terrall, en la que s’entregaran premis als deu primers classificats.

La darrera competició de Pesca celebrada al Parc del Terrall de les Borges Blanques.
La darrera competició de Pesca celebrada al Parc del Terrall de les Borges Blanques.
Les Borges celebra aquest diumenge la XII Marató de Pesca al Parc del Terrall

L’Associació d’Amics del Terrall i la Societat de Pescadors de les Borges Blanques han organitzat aquest diumenge, 7 de juny, la dotzena edició de la Marató de Pesca al Parc del Terrall, en la que s’entregaran premis als deu primers classificats.

Aquesta edició el concurs serà individual, cada participant pagarà 10 euros d’inscripció, i tindrà una durada de 12 hores, des de les 7 del matí fins a les 19 hores. Per poder saber com va la classificació es pesaran les captures fetes per cada concursant en dues ocasions, una a les 13 hores i l’altra a les 19 hores, i els peixos s’hauran de portar vius i en una xarxa. A més, en finalitzar el concurs, tots es tornen a introduir a les Basses on han estat capturats

Els llocs de pesca se sortejaran mitja hora abans de començar el concurs i no es podrà canviar de lloc una vegada iniciat, a més d’haver de respectar la distància assignada amb els altres competidors. Pel que fa a la manera de dur a terme les captures, cada participant només podrà utilitzar una canya, amb un màxim de dos hams, però es permetrà esquerar el lloc de pesca i es podran utilitzar “asticots” com a esquer.

El president de l’Associació d’Amics del Terrall, Josep Domènech, ha destacat que aquesta simpàtica i popular competició esportiva també té un caràcter ecològic, ja que permet fer un control d’espècies i de la població de peixos que integren les Basses del Terrall. A més, Domènech ha agraït la col·laboració i el patrocini de l’Ajuntament de les Borges, el Consell Comarcal de les Garrigues, la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Cooperativa de Sant Isidre, la botiga Scooter, les empreses Verlan, Griñó Ecològic i Ibercaja.

Comentarios