Les Borges celebra el Dia de l’arbre plantant espècies autòctones

El mateix diumenge els cantaires de Juneda van recórrer els carrers de la capital garriguenca cantant les tradicionals caramelles.

La Massa Coral Els Cantaires de Juneda, en plena actuació a la plaça
photo_camera La Massa Coral Els Cantaires de Juneda, en plena actuació a la plaça

L’Ajuntament de les Borges i el Centre Excursionista Borges-Garrigues van organitzar diumenge el Dia de l’Arbre amb una plantada d’espècies autòctones a la zona de la Font Vella, que van incloure dos-cents lledoners i un centenar d’alzines cedits pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. L’activitat, oberta a tothom, va seguir amb un esmorzar gratuït.

Grans i petits van sortir a les 09.30 hores des de la Placeta del Terrall, des d’ones van desplaçar a peu fins a parcel·la de darrera de l’ermita de la Font Vella, escenari de la plantada. Allí els voluntaris que van arribar amb cotxe ja estaven a punt amb les pales i aixades. Segons Núria Palau, regidora de Governació, “el Dia de l’Arbre és una gran festa de les Borges, on es barregen grans i petits amb un objectiu clar: protegir, conservar i incrementar les zones verdes del territori. La setmana vinent a més, l’Ajuntament ha contribuït a minimitzar els efectes del canvi climàtic i a embellir el paisatge de les Borges, sembrant al cementiri vell els arbres que no es van poder plantar diumenge per falta d’espai a la Font Vella”. En aquest sentit l’Ajuntament també plantarà properament 12 exemplars de lledoners adults i els 8 pollancres per donar més vida a la zona verda de l’urbanització ubicada a la carretera de Cervià.

D’altra banda el diumenge també va ser el dia de les tradicionals caramelles de Pasqua, que es van poder veure i sentir pels carrers de les Borges a partir de les 10.00 hores. Els membres de la Massa Coral Els Cantaires de Juneda van oferir un ampli repertori de temes entre els que van destacar les sardanes, les havaneres i les cançons populars. El recorregut va començar a les Cases Barates i va seguir pels blocs La Creueta, el carrer Mare de Déu de Montserrat, la placeta del Terrall, l’Avinguda de la sardana i els carrer

Comentaris