28.09.2020 |

Les Borges celebra Sant Jordi amb Francesc Pané i Josep Vallverdú

La capital es prepara per viure demà una animada diada de Sant Jordi, que arrencarà aquesta tarda i inclourà activitats culturals per a infants i adults

El Parc del Terrall va acollir l'any passat el conte de Sant Jordi
El Parc del Terrall va acollir l'any passat el conte de Sant Jordi
Les Borges celebra Sant Jordi amb Francesc Pané i Josep Vallverdú

La festa de Sant Jordi arrencarà aquesta tarda a les Borges amb la revetlla especial protagonitzada per les editorials Fonoll i Pagès, que presentaran les seves novetats a partir de les 20.00 hores la biblioteca Marquès d’Olivart. L’acte també comptarà amb la visita de l’escriptor Francesc Pané, que donarà a conèixer el seu darrer llibre, “Emocions contra la mandra”, amb el suport de l’Ajuntament de les Borges i en col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i el SIAD del Consell Comarcal. Aquesta festa tan tradicional i popular de Catalunya, que segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Francesc Macià, “cada any aconseguim que arreli amb més força a les Borges gràcies a la implicació d’entitats, institucions i ciutadania”, continuarà demà a partir de dos quarts de sis de la tarda. Serà a la plaça porxada, on tindrà lloc l'espectacle infantil “La Llegenda de Sant Jordi”, explicada pels Germans Cascalloni de La Cremallera Teatre. L’acte inclourà un berenar per a tothom. Els actes literaris finalitzaran a les 19.00 hores al Centre Cívic, on l’autor garriguenc Josep Vallverdú parlarà del seu darrer llibre "Però plou poc". La presentació anirà a càrrec de Carme Calderó i Josep Agustí, professors de l'Institut Josep Vallverdú. Finalment l’escriptor visitarà l’Espai Macià de les Borges.

D’altra banda els més petits de les Borges també celebraran Sant Jordi. La Llar d’Infants Municipal Joan XXIII dóna avui el tret de sortida a la 9a Setmana Cultural pintant un mural de la llegenda de Sant Jordi i demà els alumnes visitaran la parada de contes que tindrà muntada l’AMPA de la Llar a l’entrada del recinte escolar. Pel que fa als alumnes de l’escola Joan XXIII celebraran demà la diada festa de la rosa i el llibre explicant contes i dibuixant un gran mural al gimnàs.

Per últim el Casal de la Gent Gran celebrarà demà la festa de Sant Jordi a partir de les 17.00 hores amb l’actuació del grup d’escala en hi-fi i un recital poètic.

Les Borges celebra Sant Jordi amb Francesc Pané i Josep Vallverdú
comentaris