Les Borges clausurarà a partir del mes de setembre els actes del Tricentenari

Un concert amb algunes de les millors veus del panorama català, una exposició sobre l'evolució de Catalunya des del 1714 i un espectacle musical que ens trasportarà anys anys '70, són els actes programats

Captura de pantalla 2014-07-28 a la(s) 15.05.40
photo_camera La mostra fa un repàs als canvis de la societat civil catalana.

Amb l’objectiu de recordar i donar a conèixer uns fets històrics transcendentals i de reforçar la identitat col·lectiva dels catalans, l’Ajuntament de les Borges prepara tres actes de cloenda de commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió, unes propostes culturals que tindran lloc a partir de finals de setembre, després de la Festa Major. Primer hi haurà el concert gratuït “Homenatge al general Moragues”, amb cançons de resistència dels últims 300 anys. Posteriorment es podrà visitar l’exposició itinerant “300 anys després”, que repassa l’evolució del país després dels fets de 1714, i per últim l’espectacle musical “En català si us plau. La banda sonora d’un poble”, del Cor de l’Orfeó Lleidatà, tancarà els actes.    

El regidor de Cultura, Francesc Macià, ha explicat que aquests actes “pretenen tractar uns fets que ens han definit com a país i ens han fet ser el que som”. Macià ha volgut fer una crida a la participació, “per tal de demostrar la implicació de tots els veïns de les Borges en aquesta efemèride amb la voluntat de treballar tots junts per recuperar la nostra identitat”. Macià també ha fet referència al moment històric que viu el país, i ha assegurat que la cloenda de la commemoració dels actes del 1714 “permetrà reflexionar sobre l’actual situació de Catalunya i dels catalans, molt qüestionada últimament i des d’àmbits molt diversos”.

Els actes arrencaran al setembre amb el concert sobre el general Moragues a càrrec de músics com els Mesclat, que interpretaran cançons convertides en himnes com “Tio Canya”, “Els Segadors”, i “El cant dels Maulets”, entre d’altres. Un altre dels actes inclosos en el programa commemoratiu del Tricentenari a les Borges és l’exposició a l’aire lliure “300 anys després”, que es podrà visitar a la plaça de la Independència i que plasma l'evolució de Catalunya després de la desfeta de 1714. Per últim el programa inclourà la representació de l’espectacle musical “En català si us plau. La banda sonora d’un poble” que ens transporta a la Catalunya dels anys setanta.

Comentaris