Les Borges comença el desplegament de fibra òptica fins a les llars

La instal·lació definitiva, que cobrirà gairebé tot el nucli urbà, començarà abans de l’estiu

L'alcalde i el regidor amb els operaris que estan revisant els conductes per on passarà la fibra òptica a les Borges interiro
photo_camera L'alcalde i el regidor, amb els operaris que estan revisant els conductes per on passarà la fibra òptica

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha donat llum verda aquesta setmana al Pla de Desplegament d’una nova xarxa d’accés de nova generació mitjançant fibra òptica fins a la llar (FTTH) a la capital de les Garrigues, a càrrec de Telefònica.

El consistori ha exigit a l’empresa que aquest desplegament es faci amb el mínim impacte visual, pel que es podrà disposar la nova instal·lació per les façanes dels edificis per traçat aeri únicament en aquells trams on no existeixi xarxa soterrada, i agrupant els conductes de la manera més compacta possible. Així, els traçats en façana discorreran pels de les línies de coure actuals sense duplicar-los, excepte en casos justificats tècnicament, i les noves caixes CTO o similars se situaran el més agrupades possible als traçats aeris.

El regidor de Noves Tecnologies, Jordi Ribalta, ha exposat que “estem molt satisfets de poder dotar la població d’aquest accés a Internet de fibra òptica, ja que era un compromís electoral, i avui dia és vital per disposar de molts serveis que ajuden a millorar la qualitat de vida a les llars”. Ribalta ha explicat que “en aquesta fase es preveu que els treballs garanteixin la cobertura de gairebé tot el nucli urbà i s’iniciaran abans de l’estiu, al maig o al juny, com a molt tard”. Els operaris de la companya ja han iniciat les tasques de comprovació de l’estat actual dels conductes soterrats i aeris. 

comentaris