Les Borges començarà les obres dels carrers Catalunya, Comerç, Est i Santiago Rusiñol

Les actuacions se centraran en obres reposar els serveis i reformar completament el vial d'aquests quatre carrers

photo_camera Les obres consistiran en canviar el sanejament i fer la calçada nova.

Les actuacions començaran pel carrer Santiago Rusiñol, on se centraran en canviar el clavegueram, ja que els col·lectors són molt antics, i en fer la calçada nova. En aquest carrer a més, s’hi construiran uns trams de vorera provisionals que seran substituïts més endavant, quan es construeixi la vorera definitiva. Una vegada finalitzin aquests treballs, a finals de maig, s’iniciaran els del carrer Comerç, per a que als mesos d’estiu, durant la campanya de fruita, les obres no causin molèsties als usuaris de la central frigorífica. En aquest carrer i al carrer Catalunya  ­-on les actuacions començaran a meitats del mes de juny- els treballs consistiran en canviar l’antic clavegueram, que es troba en molt mal estat, i en la pavimentació nova de la calçada i la renovació de les voreres, adaptades a les persones amb mobilitat reduïda. Està previst que les obres en aquests tres carrers estiguin llestes per la Festa Major de les Borges, que se celebrarà el primer cap de setmana de setembre. Els treballs també s’aprofitaran per substituir la xarxa d’aigua potable actual.

Pel que fa al carrer Est, on algunes de les cases que limiten amb el Raval del Carme estan afectades per la humitat, les obres començaran a meitats de juliol i s’allargaran fins ben entrada la tardor. Aquí també es renovarà el sanejament i es tornarà a pavimentar la calçada. En aquest cas però es respectaran les voreres, construïdes recentment.

Els treballs en aquests quatre carrers, que tenen un pressupost de 262.880 euros, comportaran el tall del trànsit, que es farà per trams. L'objectiu és minimitzar els problemes dels veïns per accedir a casa seva.

Segons el regidor d’urbanisme, Francesc Mir, les obres serviran per “reparar la franja central d’aquests carrers, que presenta nombrosos desperfectes. D’altra banda també se’n beneficiaran els vianants, que veuran augmentar la seva qualitat de vida gràcies a la millora dels serveis d’aigua potable, sanejament i de l’eliminació de les barreres arquitectòniques”. Mir també afirma que “aquests són uns dels carrers de les Borges que més necessiten una reforma pel seu entorn, ja que en aquesta zona s’hi troba l’escola Joan XXIII, i això fa que diàriament hi circulin centenars de veïns de la població”.

Comentaris