Les Borges es concentra en defensa de la democràcia i en contra de l’empresonament dels líders de l’ANC i Òmnium

Concentració en rebuig a l'empresonament dels líders d'Òmnium i l'ANC a les Borges3
photo_camera Concentració en rebuig a l'empresonament dels líders d'Òmnium i l'ANC a les Borges3

Al voltant de tres-centes persones es van concentrar aquest dimarts davant de l’Ajuntament de la capital de les Garrigues en defensa dels valors democràtics i en contra de l’empresonament dels líders de les entitats sobiranistes Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L’acte en el que, entre altres, hi van participar l’alcalde borgenc, Enric Mir, la primera tinent alcalde Núria Palau, el responsable d’Òmnium a les Garrigues, Emili Farré i el coordinador de l’ANC a les Garrigues, Josep Ma Nogué, ha comptat amb unes paraules de Mir, la lectura a càrrec de Farré del manifest elaborat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i s’han guardat 3 minuts de silenci, que han finalitzat amb el Cant dels Segadors.

L’alcalde borgenc ha volgut destacar que trobem inaudit i fora de lloc una privació de llibertat dels presidents de les entitats sobiranistes.

Protestem formalment en veure que és una utilització partidista del poder judicial, per reprimir el poble i les llibertats de Catalunya

Concentració en rebuig a l'empresonament dels líders d'Òmnium i l'ANC a les BorgesSón decisions arbitràries i injustes, que no es corresponen amb una societat democràtica, sinó més aviat a un Estat que ha perdut el nord i les formes, i que s’ha de visualitzar a tot el món i especialment als estats europeus.

El responsable d’Òmnium ha destacat que l’empresonament de Sànchez i Cuixart és un pas més en la línia divergent 

El prec de diàleg que ha fet el president Puigdemont no troba interlocutor a Espanya, que ha agafat una drecera que de cap manera és coincident amb els interessos de Catalunya. L’empresonament ens empeny cada vegada més a declarar la República catalana. Finalment, Nogué ha exposat que les autoritats han de donar un cop de puny damunt de la taula i tirar endavant la declaració d’independència. El termini de 2 mesos estava molt bé, però al costat contrari no volen saber res de parlar.

Comentaris