Les Borges construirà una nova pista poliesportiva

Les obres es costejaran ampliant el pressupost municipal 2022, a través de crèdit extraordinari

Fotografia d'arxiu del Ple de les Borges Blanques
photo_camera Fotografia d'arxiu del Ple de les Borges Blanques

Les Borges Blanques ha apostat per ampliar el seu pressupost municipal 2022, per un import de 211.000 euros, per tal de crear noves partides i ampliar-ne de ja existents.

Entre les noves propostes, es contempla la construcció d'una pista poliesportiva a tocar del nou camp de futbol 7, per la qual es destinaran 100.000 euros

El consistori borgenc ja va aprovar en ple la compra d'un terreny annex a l'espai i ara té previst aprovar en sessió plenària aquesta modificació de crèdit que servirà per finançar la construcció, a l'espera del vistiplau d'Urbanisme per modificar els usos de l'espai.

Per altra banda, destaca una partida de 3.000 euros amb la qual es finançarà un nou menjador social per a persones grans, que se situarà al Casal Cívic de les Borges, a la Llar de Jubilats. Es tracta d'una iniciativa de l'Associació Talma que rep el suport del consistori, qui subvencionarà parcialment els menús per tal que la gent gran del municipi pugui tenir un espai on menjar acompanyats.

El Ple va aprovar el Compte General de la Corporació de l'exercici 2021, on destaca una situació d'equilibri patrimonial i financer, amb un estalvi de 1.490.102 euros

El Ple també va posar el focus en aprovar una modificació de l'ordenança fiscal que regula el preu públic del servei de la llar d'infants, amb l'objectiu d'adaptar-la a la normativa, que ara estableix la gratuïtat d'aquest servei per als infants que cursen I2 a les escoles bressol públiques del país, l'equivalent a l'antic P2.

D'aquesta manera, l'alumnat d'I2 té assegurada la gratuïtat de la matrícula, de la quota mensual i de la quota de materials, i pot gaudir d'aquesta gratuïtat de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13 i de 15 a 17 hores, tot i que hauran d'abonar el cost de les hores extra i del servei de menjador.

D'altra banda, el consistori borgenc es farà càrrec de les quotes que van des de final de curs fins al dia 30 de juny, en horari escolar, per tal que els pares i mares no hagin d'abonar aquesta setmana restant del mes de juny.

Llum verda a l'aprovació inicial del reglament d'ús del servei de recàrrega de vehicles elèctrics de les Borges

Aquest document detalla, entre altres coses, com les persones que en facin ús s'hauran de donar d'alta al servei a través d'una aplicació mòbil, n'estableix les condicions l'ús, les tarifes, els horaris, el temps màxim de permanència, així com drets i deures de les persones que en fan ús, i les facultats i obligacions del consistori.

Igualment, la sessió serví per tirar endavant una modificació en l'ordenança que regula les bases per a la concessió de subvencions vinculades a la campanya 'Borges en flor'. A partir de la convocatòria de l'any vinent, el veïnat haurà d'aportar una fotografia del balcó o la terrassa abans de la decoració i una imatge del resultat després d'haver-la decorat amb plantes i flors comprades a les Borges.

Comentaris