Les Borges contracta aturats per fer tasques de manteniment i conservació del municipi

L’Ajuntament de les Borges ha contractat a 3 persones aturades, tots ells veïns de la ciutat, a través d'un conveni amb el Servei Català d'Ocupació (SOC)

Treballadors
photo_camera Els treballadors realitzaran diferents tasques fins el gener de 2014.

Els treballadors realitzaran tasques de manteniment, neteja i condicionament dels espais públics i jocs infantils del municipi. Aquest tipus de contractació, que té lloc per primera vegada a la capital de les Garrigues, permetrà l’execució de diferents projectes durant els propers sis mesos. Els treballadors, tots ells veïns de les Borges Blanques, són dos peons i un oficial de primera.

Amb aquestes persones s’han conformat tres quadrilles que actuen en les diferents tasques assignades, juntament amb la resta d’operaris de la brigada municipal. En aquest sentit l'alcalde Enric Mir ha remarcat que s'ha donat prioritat “als projectes d’interès general i social, amb l’objectiu que a part d’ajudar les persones contractades també se'n beneficiï la ciutadania”. Concretament, les tasques que es duen a terme són la pintura i el condicionament dels baixos de l’Ajuntament i dels jutjats, així com dels passos de vianants de la població i l’envernissat del mobiliari urbà. Les zones on tindran lloc les actuacions són al passeig del Terrall, a la placeta de les Escoles, a les zones infantils del Grup Borges, de les piscines municipals i del col·legi públic Joan XXIII i a la zona enjardinada de la Plaça Europa. Les actuacions també inclouen la reposició de les peces deteriorades, “el que permetrà millorar la qualitat i la seguretat dels nostres espais públics”, afirma Mir. En aquests sis mesos, des de l’agost del 2013 al gener de 2014, els operaris també milloraran la imatge de les estructures –ponts i rotondes- de la població, netejant-ne els cartells i repintant-los. A més, aquesta setmana els treballadors contractats col·laboren en les tasques de preparació i adequació dels diferents espais que acolliran espectacles durant els dies de Festa Major.

L’Ajuntament assumeix directament dels seus fons pressupostaris la contractació d’aquestes persones en situació d’atur, que els suposarà un complement a la prestació d’atur que percebien fins ara, gràcies al conveni signat amb el Servei Català d’Ocupació (SOC).

Comentaris