18.10.2021 |
Territoris.cat

Les Borges demana un ajut Feder per canviar l’enllumenat públic a tecnologia led

Les Borges demana un ajut Feder per canviar l’enllumenat públic a tecnologia led interior
Imatge de la urbanització de la Serreta de les Borges on ja s’ha reformat l’enllumenat públic recentment
Les Borges demana un ajut Feder per canviar l’enllumenat públic a tecnologia led

La Junta de Govern local de les Borges Blanques ha aprovat aquest dilluns un projecte de reforma de l’enllumenat públic en set sectors del municipial ser antic i estar en males condicions, per la qual cosa es requereix un cablejat nou, segons fonts municipals. L’objectiu del projecte, valorat en 207.999,35 euros, IVA inclòs, és el de millorar l’eficiència energètica de la xarxa pública d’enllumenat i aconseguir un important estalvi energètic, així com la disminució de les emissions d’efecte hivernacle, reduint la contaminació lluminosa i corregint els seus efectes pertorbadors sobre els ecosistemes i la visió del cel. Per portar-lo a terme, el consistori té previst demanar un ajut al Fons Europeu de Desenvolupament Rural (Feder).

El projecte inclou cinc actuacions, la primera al sector entre el carrer Raval de Lleida i l'avinguda del Canal d'Urgell

El projecte permetria substituir la tecnologia usada actualment, consistent en làmpades de vapor de sodi i halogenurs metàl·lics, amb llumeneres amb reflectors antics formats per una simple carcassa d’alumini o bé reflectors ineficients, de manera que el rendiment òptic és molt baix i no compleix els requeriments del Reial decret 1890/2008, de 14 de novembre, assenyalen des del consistori. A més a més, alguna instal·lació no compta amb un sistema d’estalvi energètic adequat, requerit també pel mateix reglament.

Els sectors afectats es dividiran en cinc actuacions. La primera d'aquestes es centrarà principalment al sector que va del carrer Raval de Lleida a l’Avinguda del Canal d’Urgell; la segona, a l’Avinguda Jaume I; la tercera, al Polígon les Verdunes; la quarta, als blocs de l’avinguda Jaume I i el tram inicial de la mateixa avinguda, i la cinquena, al Passeig del Terrall, el Terrall i els vials perimetrals.

D’aquesta manera l’Ajuntament de les Borges Blanques preveu seguir amb la millora de la deficient i energèticament ineficient xarxa d’enllumenat públic, com la reforma de la urbanització de la Serreta que es va dur a terme a començaments d’aquest 2017.

Les Borges demana un ajut Feder per canviar l’enllumenat públic a tecnologia led
comentaris