Les Borges destina una quarta part del pressupost 2016 a polítiques i inversions per a les persones

El Ple ordinari de gener de l’Ajuntament de les Borges Blanques té previst aprovar aquest dijous el pressupost 2016, que preveu destinar un 24,44 % a polítiques directes i inversions per a les persones.

Ple de novembre 2015 de l'Ajuntament de les Borges BlanquesT
photo_camera El darrer Ple ordinari de l'Ajuntament de les Borges Blanques, celebrat el novembre de 2015.

El Ple ordinari de gener de l’Ajuntament de les Borges Blanques té previst aprovar inicialment aquest dijous el pressupost 2016 i les seves bases d’execució, el qual preveu destinar un 24,44 % a polítiques directes i inversions per a les persones.

Segons ha informat l’alcalde i responsable d’Hisenda, Enric Mir, els nous comptes municipals augmentaran un 7,19% respecte a l’any 2015, ja que passaran dels 5.818.388 euros als 6.236.783 euros. Mir ha explicat que les partides més importants es troben en el capítol 1, dedicat a pagar el personal municipal suposa un 32%, i el capítol 2, destinat a la despesa corrent, i a les obres de manteniment i reparació, que suma un 39% del total. A més, també es destina un 8,4% a amortització de crèdits bancaris.

L’alcalde borgenc ha explicat que sense comptar les nòmines del personal, ni el manteniment dels edificis ni dels espais públics, que també fan servir els veïns, aquest 2016 destinaran 819.490 euros a despeses directes relacionades amb les polítiques socials, educatives i de salut, l’organització d’actes culturals i esportius i subvencions a entitats locals. A aquests números cal afegir-hi les inversions en nous equipaments i infraestructures per a les persones que ascendeixen a 706.585 euros

Entre altres qüestions el Ple també té prevista l’aprovació inicial de la plantilla i de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de les Borges Blanques, i en aquest sentit Mir ha recordat que una altra de les novetats principals dels nous comptes serà la inclusió d’una partida per abonar el 75% pendent de la paga extra de 2012, retinguda per l’Estat espanyol als funcionaris i treballadors públics, i l’augment de l’1% de la seva massa salarial.

Finalment, Mir també ha destacat que el pressupost d’enguany disposa de major capacitat d’inversió i despesa pròpies, ja que s’han renegociat a la baixa els interessos dels préstecs vigents amb les entitats financeres.
 

Comentaris