Les Borges dóna llum verda a la segona fase d'urbanització de la N-240

Les actuacions aniran des de la zona del Terrall fins al Raval del Carme, connectant amb la finalització de la primera fase
Imatge de la N-240 en el seu pas per les Borges Blanques.
photo_camera Les obres començaran previsiblement durant l'estiu

L'Ajuntament de les Borges ha aprovat avui en Junta de Govern local el procediment d'actuació per les obres. El plec de clàusules restarà ara a exposició pública durant un termini de 26 dies. A partir d’aquí les empreses podran presentar les ofertes, que s’estudiaran, i finalment es licitarà el contracte. Les obres, que es duen a terme a través d’un conveni de traspàs de la N-240 amb el Ministerio de Fomento, se centraran en el Raval del Carme i el carrer Ensenyança fins passat la zona del Terrall, i tenen un pressupost de 494.644,21 euros finançats en la seva totalitat per l’Estat.
“Gràcies al traspàs de la titularitat de la via, que porta associada una important quantitat de diners per part de l’Estat, podem millorar els serveis bàsics de la població i l’accessibilitat de la ciutadania de les Borges”, afirma la regidora de Governació Núria Palau. “Per tant, sense gastar ni un euro del pressupost municipal podem continuar contribuint decisivament a millorar la qualitat de vida de la població i l’aspecte del municipi”, declara.

L’actuació està prevista que s’iniciï des de la zona del Terrall fins a connectar amb la finalització de la primera fase per a que a l’estiu les obres no causin molèsties als usuaris habitual del parc ni al pas dels vehicles agraris durant la campanya de fruita. Les actuacions consistiran en la millora del paviment i de les voreres i inclouran la plantació de nous arbres i la col·locació de mobiliari urbà. També es canviaran els trams malmesos de clavegueram i els serveis d’aigua i enllumenat. A més, en les zones on l’amplada de la calçada ho permeti, es crearan noves places d’aparcament. La intervenció, que cobrirà uns 600 metres, tindrà lloc durant l’estiu i la tardor d’enguany.

comentaris