Les Borges estrena rutes turístiques amb bicicleta elèctrica

Les Borges i la comarca de les Garrigues disposaran a partir d’aquest cap de setmana d’un nou servei turístic basat en rutes amb bicicleta elèctrica, equipades amb un GPS amb audiodescripció, pels llocs més emblemàtics del territori.

Presentació rutes bicicleta elèctrica
photo_camera Properament es crearà una ruta que recorrerà els llocs més emblemàtics de la capital garriguenca

La iniciativa, una proposta de l’empresa local Multiaventura que ha comptat amb l’assessorament i el suport tècnic del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges (CEI), “ajudarà a dinamitzar i potenciar el turisme local i comarcal a través de l’ús de les noves tecnologies, que permetran que els visitants coneguin el paisatge i el patrimoni de la zona sense la necessitat de guia turístic”, afirma el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta.

El projecte s’ha presentat aquest matí en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde Enric Mir, i de Jordi Ribalta; del regidor d’Esports Francesc Mir, i del regidor Francesc Macià, aquest últim responsable de Cultura i Turisme, que han volgut donar suport a una iniciativa que el mateix Macià considera “molt atractiva i que donarà un alt valor afegit al territori”. El punt de lloguer i recollida de les bicicletes s’ubica al centre de les Borges, a l’Hostal Benet. Per poder fer ús del servei els usuaris hauran de signar un contracte i pagar 10 euros si la bicicleta es lloga mig dia, o 20 euros si s’opta pel dia sencer. En cas d’adquirir també el GPS que ofereix una explicació del contingut cultural del lloc concret on es troba la bicicleta, el preu s’incrementa 5 euros. Cal recordar a més que les bicicletes elèctriques poden ser utilitzades per qualsevol persona, independentment de la seva condició física.

Ara per ara les rutes disponibles són cinc: la ruta de les cabanes de volta, la del Canal, la dels forns de calç, la ruta del vi i la Transllena, però segons explica el propietari de l’empresa i impulsor del projecte, Xavier Masses, “se’n crearan de noves, com la ruta de l’art rupestre de l’Albi, la dels Nous Salts de Juneda i una ruta que anirà de la Floresta fins als Vilars d’Arbeca”. Pel que fa a les Borges, “també està previst crear una ruta que transcorri pels llocs més destacats del municipi, com el Palau del Marquès d’Olivart, l’Espai Macià i la Font Vella, entre altres”, afirma Masses. (CEI). Ara per ara les rutes estan disponibles al web de Turisme del Consell Comarcal, www.turismegarrigues.com, i es poden descarregar gratuïtament al telèfon mòbil en format PDF. Per la seva part, l’Ajuntament de les Borges també les incorporarà en breu a la seva pàgina web.

 

comentaris