Les Borges i Juneda celebren la Nit dels Museus

L'Espai Macià, la sala arqueològica de la capital i el Museu de Juneda obren demà les seves portes de vuit a deu de la nit

L'Espai Macià obrirà les seves portes demà a la nit
photo_camera L'Espai Macià obrirà les seves portes demà a la nit.

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, els ajuntaments de les Borges i de Juneda se sumen demà dissabte a la Nit dels Museus de Catalunya, que enguany arriba a la 9a edició.

La capital de les Garrigues, que s'apunta a aquesta iniciativa per primera vegada, obrirà de forma gratuïta les portes de l’Espai Macià i de la sala arqueològica des de les 20.00 hores i fins a les 22.00. Els dos equipaments oferiran visites guiades durant les què els assistents podran, per una banda, admirar els tresors més desconeguts relacionats amb la figura de Francesc Macià i per l’altra fer un recorregut des de la prehistòria i fins a l’època romana a través de les peces arqueològiques i objectes que conformen la sala.  

Segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Francesc Macià, “amb aquesta proposta pretenem atansar d’una manera inusual el patrimoni cultural als veïns de les Borges i de la comarca. L’objectiu és proporcionar tots els recursos per a què la gent s’interessi i conegui la història local, i prendre part en la Nit dels Museus és una iniciativa prou engrescadora, que permetrà conèixer aquests equipaments des d’una altra perspectiva”. Macià també ha fet incís en el fet que les visites són gratuïtes, “una mesura encertada degut a la situació de dificultat que estem vivint, i que permet accedir a la cultura sense cap cost econòmic”.

Els visitants que s’atansin a l’Espai Macià podran conèixer les últimes incorporacions que han passat a formar part d’aquest fons dedicat a l’expresident, com un llibre del Parlament de Catalunya que data de l’any 1987 i que explica el procés de creació i els departaments que han format històricament la cambra catalana. Per altra banda la sala arqueològica, ubicada al segon pis de l’Ajuntament, acollirà visites guiades a càrrec de l’arqueòleg borgenc Alexandre Mir, que mostrarà les restes de ceràmica trobades a diversos indrets de la comarca, la col·lecció de numismàtica, les joies antigues, els ossos que daten de la prehistòria i les joguines de l’època iber, entre d’altres troballes.

A Juneda el Museu organitzarà visites guiades i acollirà el concert de la Mancomunitat de Municipis per la Música de les Garrigues, amb el Cor de Joves, la coral Garrapemm i la mezzosoprano Blanca Julià. Per la seva part, Meritxell Vidal serà al piano. També es projectarà l'audiovisual "Patrimoni cultural de les Garrigues"

Comentaris