Les Borges millora l'entorn de l'ermita de Sant Salvador

Un nou mur de pedra seca delimitarà l'entrada i permetrà un pas més ordenat dels vehicles

Millores a l'entorn de Sant Salvador
photo_camera Els treballs de millora han començat aquest matí.

L’Ajuntament de les Borges ha iniciat aquest matí les obres de millora de l’entorn de l’ermita de Sant Salvador, ubicada a la carretera en direcció a Cervià de les Garrigues. Els treballs inclouen la reposició i millora d’un mur de pedra seca que limita amb la carretera i l’arranjament de l’entrada de l’ermita amb la construcció d’un altre mur, el que permetrà el pas dels vehicles de manera més ordenada.

L’alcalde, Enric Mir, ha explicat que amb aquests treballs, “que donen continuïtat a la posada en valor de l’ermita com a actiu turístic, social i cultural del municipi, aconseguirem mantenir el recinte en unes condicions òptimes per ser gaudit pels veïns de les Borges i pels visitants que habitualment el freqüenten, sobretot els caps de setmana”.

El consistori, juntament amb l’Associació Amics de Sant Salvador, s’encarrega durant tot l’any del manteniment d’aquest espai emblemàtic de les Borges, si bé és durant els mesos d’estiu quan els veïns fan més ús de les instal·lacions durant el seu temps de lleure. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que les obres de millora “tenen lloc prèviament a la celebració de l’Aplec anual de Sant Salvador, que té lloc cada mes d’agost i que acostuma a aplegar mig miler de persones a l’ermita”.

Aquestes reformes formen part del projecte endegat fa dos anys per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Associació d’Amics de Sant Salvador amb l’objectiu de potenciar l’entorn de l’ermita, declarada l’any 2002 Bé Cultural d'Interès Local. Les actuacions han inclòs la instal·lació d’un sistema de reg per goteig a les moreres i lledoners situats en una zona annexa a l’ermita i el condicionament de l’espai destinat a la barbacoa. D’altra banda s’ha augmentat la vigilància gràcies a la tasca conjunta de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, amb patrulles conjuntes a les zones rústiques de la població.

Comentaris