30.11.2022 |
Territoris.cat

Les Borges millorarà l'accés i circulació al cementiri amb la compra d'un solar

Moció al ple, de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

Fotografia d'arxiu d'un Ple a les Borges Blanques inteiror
Fotografia d'arxiu d'un Ple a les Borges Blanques
Les Borges millorarà l'accés i circulació al cementiri amb la compra d'un solar

L'Ajuntament de les Borges Blanques celebra aquest dijous, 31 d’agost, un Ple extraordinari on està previst que s’aprovi l’adquisició d’un solar ubicat al camí del cementiri vell, amb l’objectiu de realitzar-hi obres de millora que permetin una circulació i un accés més òptim a la instal·lació. Durant la reunió es debatrà també l’aprovació de la delegació a la Diputació de Lleida de les facultats de l’Ajuntament en matèria de recaptació de la taxa per la prestació del servei en el cementiri local i altres serveis funeraris de caràcter local.

Segons fonts municipals, està previst així mateix aprovar l’expedient de modificació de crèdits per un import de 892.740,51 euros per realitzar obres al centre històric vinculades al Pla de Barris entre les quals s’inclou finançar despeses com la urbanització del carrer Concepció Soler i Josep Soler, el carrer Carnisseria, el carrer de La Placeta, la instal·lació de calefacció al pavelló, la museïtzació de l’antic Molí de Cal Gineret o l’adquisició, instal·lació del mirador Castell Alt, la redacció del projecte del teatre.

Modificació de crèdits per gairebé 900 mil euros per realitzar obres al centre històric vinculades al Pla de Barris

Amb aquesta partida es preveu augmentar la despesa inicialment prevista per ampliar i pavimentar el camí del cementiri vell, la fase 1 de l’avinguda Francesc Macià, la urbanització del carrer del lateral de l’Església, les millores al col·lector del carrer Canal d’Urgell fins a la depuradora així com, l’adquisició de diverses publicacions vinculades al municipi.

La modificació es finançarà amb recursos provinents d’altres conceptes inicialment previstos i que finalment no es desenvoluparan, així com, dels increments de les subvencions d’altres administracions com la Generalitat o la Diputació i de l’IBI de l’autopista AP-2, entre altres.

D'altra banda, està prevista d'aprovar també a la sessió una moció, presentada per l’equip de Govern, de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències.

Així mateix, el mateix Grup Municipal Demòcrata ha presentat una altra proposta de moció d’Unió de Pagesos de Catalunya per pal·liar la greu crisi de preus que pateix el sector de la fruita dolça a la campanya.

Les Borges millorarà l'accés i circulació al cementiri amb la compra d'un solar
comentaris