Les Borges obre el termini per proposar 'borgenc de l’any 2016'

El premi Olivera d’Or distingeix persones que hagin dut a terme una labor personal o institucional de caràcter positiu per a la ciutat

Nova convocatòria per l’atorgament del premi Olivera d’Or al borgenc de l’any interior
photo_camera Imatge d’arxiu de l’entrega del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any anterior

El consistori de les Borges Blanques ha fet públiques les bases per poder optar al premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2016. El guardó, un quadre amb una olivera daurada, té com a objectiu la distinció a les persones que hagin dut a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de l’activitat humana com pot ser la ciència, la cultura o l’esport, entre altres, i que sigui de caràcter positiu per la ciutat borgenca.

La proposició de candidatures s’obrirà el dilluns 10 de juliol i finalitzarà el 10 d’agost

Poden optar al guardó totes les persones físiques o jurídiques, associacions o entitats que al llarg de la seva trajectòria hagin desenvolupat alguna tasca rellevant en ordre a la promoció i el bé de les Borges Blanques. La proposició de candidatures, per iniciativa popular, s’obrirà el dilluns 10 de juliol i finalitzarà el 10 d’agost.

Totes les propostes s’hauran de presentar dins d’un sobre tancat, amb expressió del nom del candidat i acompanyat d’un petit currículum a més de l’expressió dels motius per la qual es proposa. Un cop acabat el termini de presentació de candidatures aquestes es presentaran als membres del tribunal que duran a terme la resolució i decisió del premi.

Aquest jurat estarà configurat per l’alcalde de la ciutat, que actuarà com a moderador del debat; quatre regidors del consistori; el president del casal d’avis; el president de cada una de les cooperatives de la ciutat; el president de la Cambra de Comerç de les Borges; un representant de la Revista Terrall i el Borgenc premiat amb l’olivera d’or a l’edició anterior. El tribunal es reunirà deu dies abans de l’inici de la Festa Major per deliberar i decidir qui és el mereixedor del guardó en una sessió de caràcter públic on podrà concórrer qualsevol persona que ho desitgi.

El guanyador serà proclamat durant l’acte públic d’inauguració de la Festa Major en què es pronunciarà també el pregó i es farà el lliurament del guardó. La persona distingida serà convidada a signar el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Comentaris