Les Borges presenta el seu nou Pla Educatiu d'Entorn

En un acte encapçalat per l'exconseller Joan Manuel del Pozo, que ha impartit una xerrada sobre la importància que tenen tots els agents d'una ciutat en el procés educatiu dels seus ciutadans més joves

Presentació PEE Borges i conferència Joan Manuel del Pozo
photo_camera L'exconseller Joan Manuel del Pozo ha impartit una xerrada sobre ciutats educadores.

La Casa de la Cultura de les Borges ha acollit aquesta tarda la presentació del nou Pla Educatiu de les Borges, una iniciativa que compta amb la col·laboració desinteressada d’una vintena d’entitats i associacions de la capital de les Garrigues, que a través d’activitats i iniciatives treballaran en xarxa per a què els nens i joves continuïn aprenent fora de les aules. L'acte, encapçalat pel professor de Filosofia de la Universitat de Girona i exconseller d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel del Pozo, ha comptat amb un centenar d'assistents, la majoria dels quals són agents implicats (professorat, institucions, entitats i famílies) que han de fer de les Borges una veritable comunitat d'aprenentatge.

També hi han assistit el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; el president del Consell Comarcal, Juli Muro; la regidora d'Educació i Joventut de les Borges, Maria Fusté; i la inspectora d'Ensenyament de les Garrigues, Montserrat Lluís.

L'acte ha arrencat amb la intervenció de Cullerés, que ha explicat les dos línies d’actuació sobre les quals pivota aquest projecte: la cohesió social i l’èxit escolar. Pel que fa aquest últim objectiu, Cullerés ha dit que "és una prioritat del Govern actual", per la qual cosa ha remarcat la potència que pot tenir treballar en xarxa i aprofitar tots els recursos de què disposa es a les Borges". D'altra banda Cullerés ha fet incís en el fet que Catalunya ha rebut una forta onada migratòria en els últims anys, "un recurs que hem sabut aprofitar convertint el que podia ser un problema per a l'educació en una oportunitat". Per últim el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida ha anunciat que l'any vinent "potser es podrà disposar d'algun recurs econòmic de la Generalitat per tal de complementar les activitats que s'estan dissenyant".

Per la seva part l’alcalde, Enric Mir, ha volgut remarcar la importància del Pla Educatiu d’Entorn, “una iniciativa que implica tot el món local en el procés educatiu dels nostres ciutadans més joves i que ens permetrà fer de les Borges un espai on l'educació dels nostres infants esdevingui responsabilitat de tothom”.

Seguidament la inspectora d'Ensenyament de les Garrigues, Montserrat Lluís, ha presentat el ponent, Joan Manuel del Pozo, i ha donat pas a la seva conferència, que sota el títol “Ciutats educadores: un repte de futur”, ha servit per explicar la importància que tenen tots els agents d'una ciutat en el procés educatiu dels seus ciutadans més joves. Durant la seva xerrada del Pozo ha explicat què són les ciutats educadores i la importància que tenen en la creació d’una societat avançada. A més, ha subratllat el fet que a Catalunya el compromís per l’educació “hi és des de fa dècades però és ara quan els Plans Educatius d’Entorn estan tenint especial protagonisme al nostre país amb l’objectiu de que la comunitat escolar es beneficiï de totes les possibilitats que ens ofereixen les ciutats per educar”. Finalment del Pozo ha volgut conscienciar la comunitat educativa de les Borges Blanques per treballar en el nou PEE “a través de diferents activitats transversals amb l’objectiu de garantir el desenvolupament personal i col·lectiu dels seus ciutadans més joves i en benefici de la convivència i la solidaritat”.

L’acte d’aquesta tarda ha finalitzat amb l’entrega de premis del concurs de dibuix als infants que han elaborat el logotip del Pla Educatiu d’Entorn.

El Pla Educatiu d’Entorn de les Borges es posarà en funcionament a partir del setembre. Actualment les diferents comissions creades estan duent a terme el disseny de les accions que s’oferiran durant el curs vinent, un catàleg d’activitats que inclourà propostes culturals, lingüístiques, esportives i d’adquisició d’hàbits.

Comentaris