Les Borges recupera el rellotge de sol de l’antic portal del Rosselló

Ubicat en un dels principals accessos que tenia la població, el rellotge donava la benvinguda als habitants i als visitants

Rellotge de sol ubicat a l'antic portal del Rosselló interior
photo_camera El rellotge de sol data del segle XVII i es trobava ubicat a la zona on tancava el poble

La capital de les Garrigues ha recuperat el rellotge de sol que es troba ubicat a l’antic portal del Rosselló, un dels principals accessos que tenia la població, ja que donava a la plaça Major. La iniciativa, sorgida de l’Espai Macià, s’ha dut a terme des del consistori de les Borges Blanques. 

Aquest rellotge medieval, d’ús públic, data al voltant de l’any 1600, segle XVII, i és un dels pocs exemplars que es poden trobar a Catalunya. Per recuperar-lo i simular el rellotge s’ha col·locat una agulla de sol. També s’ha emmarcat i restaurat. Tot i que no està sencer, ja que li falta la part superior, la peça es troba en bones condicions i és una mostra més del patrimoni local d’interès turístic de les Borges Blanques, que se suma a altres elements destacats com la premsa d’oli del segle XVII ubicada als jardins del Terrall o l’espai de Cal Gineret, entre altres, segons fonts municipals.

Aquest rellotge medieval és un dels pocs exemplars que es poden trobar a Catalunya

Aquest element servia per donar la benvinguda als habitants i als visitants, ja que es trobava ubicat a la zona on tancava el poble. A banda de l’antic portal del Rosselló, la població tenia tres accessos més si bé aquest era el més transitat.

Comentaris