06.07.2022 |
Territoris.cat

Les Borges recupera el rellotge de sol de l’antic portal del Rosselló

Ubicat en un dels principals accessos que tenia la població, el rellotge donava la benvinguda als habitants i als visitants

Rellotge de sol ubicat a l'antic portal del Rosselló interior
El rellotge de sol data del segle XVII i es trobava ubicat a la zona on tancava el poble
Les Borges recupera el rellotge de sol de l’antic portal del Rosselló

La capital de les Garrigues ha recuperat el rellotge de sol que es troba ubicat a l’antic portal del Rosselló, un dels principals accessos que tenia la població, ja que donava a la plaça Major. La iniciativa, sorgida de l’Espai Macià, s’ha dut a terme des del consistori de les Borges Blanques. 

Aquest rellotge medieval, d’ús públic, data al voltant de l’any 1600, segle XVII, i és un dels pocs exemplars que es poden trobar a Catalunya. Per recuperar-lo i simular el rellotge s’ha col·locat una agulla de sol. També s’ha emmarcat i restaurat. Tot i que no està sencer, ja que li falta la part superior, la peça es troba en bones condicions i és una mostra més del patrimoni local d’interès turístic de les Borges Blanques, que se suma a altres elements destacats com la premsa d’oli del segle XVII ubicada als jardins del Terrall o l’espai de Cal Gineret, entre altres, segons fonts municipals.

Aquest rellotge medieval és un dels pocs exemplars que es poden trobar a Catalunya

Aquest element servia per donar la benvinguda als habitants i als visitants, ja que es trobava ubicat a la zona on tancava el poble. A banda de l’antic portal del Rosselló, la població tenia tres accessos més si bé aquest era el més transitat.

Les Borges recupera el rellotge de sol de l’antic portal del Rosselló
comentaris