Les Borges registra una davallada de fets delictius

La Junta de Seguretat Local de les Borges, formada pels cossos de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, presenta a l’equip de govern municipal el balanç de les actuacions dutes a terme durant aquest primer any a les Borges.

Reunió Junta de Seguretat Local a la sala de Plens
photo_camera La reunió Junta de Seguretat Local a la sala de Plens va tenir lloc divendres

Segons la comparativa interanual, que va des de l’abril del 2012 al març de 2013, hi ha hagut una disminució del 13,9% dels delictes i un augment de les detencions, que han pujat un 25,8%. D’altra banda, i pel que fa als robatoris, han disminuït un 12% els considerats robatoris amb força però també han augmentat un 31,8% els furts.  

L’alcalde Enric Mir ha afirmat que “gràcies a que des de la formalització de la Junta hem reforçat la col·laboració amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, les Borges compta amb un nivell superior de professionalitat dels nostres agents, el que s’ha vist reflectit en aquestes dades, que demostren que la ciutat continua sent una capital tranquil·la i amb un nivell de delinqüència molt baix”.

Durant la trobada, que a més de l’alcalde i dels cossos policials ha comptat amb la presència de la nova directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Anna Miranda, s’ha fet una valoració positiva d’aquest període i s’han proporcionat les dades de les diferents accions policials. La principal satisfacció ha estat, pel que fa a la davallada de fets delictius, el descens en un 8,2% dels delictes contra el patrimoni i la baixada en un 55% dels delictes relatius al trànsit. No obstant, l’estudi també demostra que les faltes s’han incrementat un 20,8%, sobretot les que són contra el patrimoni o contra les persones.

Pel que fa a la davallada dels robatoris amb força destaca que els que han tingut lloc a l’interior d’un vehicle han pujat un 114,3%, així com els que han tingut lloc en una empresa, que s’han incrementat en un 50%. L’altre tipus de robatori, els de violència/intimidació, pels que ja s’ha creat un grup policial específic, són els que s’han incrementat degut a l’augment dels robatoris duts a terme amb el mètode de “l’estrebada”, que han passat de 0 a 2. Pel que fa als robatoris que provoquen més inseguretat, els efectuats amb violència a l’interior d’un domicili, no se n’ha registrat cap, igual que durant el període anterior.

Una altra de les dades importants són els incidents, que han baixat un 19,5%, passant dels 676 als 544, essent els relacionats amb la seguretat ciutadana els més comuns (39%). En aquest sentit l’alcalde Enric Mir ha mostrat el seu agraïment “als cossos de seguretat de les Borges, per a que l’estreta col·laboració que mantenen continuï proporcionant aquests bons resultats per a que les Borges sigui cada dia una ciutat més segura”.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement