De les propostes enviades se n’escolliran 15 que passaran a votació popular

Veïns de les Borges amb el fulletó informatiu sobre els pressupostos participatius
photo_camera Veïns de les Borges amb el fulletó informatiu sobre els pressupostos participatius

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha recollit un total de 117 propostes en la primera fase dels pressupostos participatius. El consistori ha engegat aquesta campanya per primer cop a la capital garriguenca per tal de decidir de manera democràtica en quines actuacions invertir 50.000 euros del total dels pressupostos del 2019.

De les 117 propostes, se n’han recollit 70 en paper i 47 a través dels formularis disponibles a l’Ajuntament, la Biblioteca i la web del consistori. 

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, s’ha mostrat satisfet amb la participació i afirma que les 117 propostes presentades ens animen a continuar implementant encara més la col·laboració ciutadana en la gestió directa dels afers públics del municipi.

L'alcalde Enric Mir presenta els primers pressupostos participatius de les Borges

La segona fase del projecte consistirà a aplicar els criteris d’elegibilitat a les propostes per a fer una preselecció. Per tal que les propostes passin la selecció cal que siguin plenament competència municipal, no depenguin de finançament exterior, no comprometin pressupostos futurs i no suposin la contractació de nou personal.

Una vegada s'hagin passat aquests filtres, la Comissió de Coordinació presentarà les 15 propostes finalistes que seran avaluades pels serveis tècnics de l'Ajuntament i es posaran a votació de la població del 24 de setembre al 14 d'octubre. Els ciutadans podran escollir un màxim de 3 propostes i la més votada serà presentada a partir del 5 de novembre en una campanya que està previst que s'allargui fins a principis de desembre.

La voluntat de l'Ajuntament és poder consolidar aquest procés participatiu i fer-lo créixer en els pròxims anys fent que la població tingui més pes en els pressupostos municipals.

Comentaris