Les Borges s'adherirà aquesta nit al Pacte Nacional per al Dret a Decidir

El Ple municipal votarà la moció, presentada per CiU, per a "per a recolzar “el dret sobirà del poble de Catalunya a decidir el seu futur”

El Ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques aprovarà aquesta nit, amb el suport de l’equip de govern (CiU i IBB) i a l’espera del sentit del vot de la resta de grups municipals, la moció per a l'adhesió del municipi al Pacte Nacional per al Dret a Decidir que impulsa la Generalitat. L'alcalde de les Borges, Enric Mir, considera que la futura consulta “permetrà conèixer quina és la voluntat dels catalans” i que per tant “des de les Borges també impulsem el dret de Catalunya a decidir el seu futur, un exercici de compromís democràtic que fins ara ens han negat sempre”. D'altra banda el Ple també debatrà entre d’altres una moció de suport al club i entitats esportives catalanes davant de l’acció de la Inspecció de Treball i Seguretat Social. 

La moció per a l’adhesió al Pacte Nacional per al Dret a Decidir, presentada per CiU, també inclou promoure que les entitats, associacions i els agents econòmics i socials del municipi participin de forma activa en aquest procés democràtic de l'exercici del dret a decidir i a la celebració d'una consulta sobre el futur polític del país. El Pacte Nacional per al dret a Decidir es va constituir en una reunió al parlament el passat 26 de juny i el govern vol que sigui l'eina perquè la societat civil se sumi al projecte a favor del dret de decidir.

Encara dins de l’apartat de mocions el Ple també en votarà una, presentada per l’equip de govern, de suport als clubs i entitats esportives catalanes davant el greuge de les actuacions de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, que segons el regidor d’Esports Francesc Mir “posen en risc la continuïtat de l’esport de base, i més tenint en compte que moltes de les persones que hi presten els seus serveis ho fan en qualitat de voluntaris”. El text insta al Govern espanyol a ampliar la moratòria en les inspeccions a entitats esportives sense ànim de lucre i a establir un règim especial de la Seguretat Social per aquest tipus de clubs i per a aquelles persones que hi col·laboren.

El Ple també aprovarà l’acord d’iniciació de l’expedient d’expropiació forçosa d’un solar del carrer Marinada destinat a vial públic, i l’acord de permuta d’un tram del camí de l’Albi amb dues finques afectades per la construcció de la planta Termosolar. A més, també està prevista la modificació de l’ordenança reguladora de les subvencions en matèria de desenvolupament local.

D’altra banda el Ple també votarà una moció en defensa dels mitjans de comunicació locals públics, presentada pel soci de Govern i líder dels Independents per les Borges Blanques, Francesc Macià, després de l’informe de l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL) del Ministeri d’Hisenda, que “significa un important retrocés en matèria de serveis de proximitat a la ciutadania”. El text defensa la gestió municipal dels mitjans locals i destaca el paper d’aquests en la promoció i difusió de la llengua catalana. La moció acorda rebutjar l’Avantprojecte de Llei i insta a la Generalitat a defensar les competències que li atorga l’Estatut de Catalunya.

Altres mocions que es votaran són la moció per pal·liar els efectes de les pedregades del mes de juny a Ponent i la moció proposada per IBB per concedir un espai públic destinat a Vicenç Albert Ballester, pioner del pensament polític catalanista contemporani i impulsor de la bandera estelada.

Comentaris