Avança l'avantprojecte d'incorporar plaques fotovoltaiques d'autoconsum a Les Borges Blanques

El projecte pretén instal·lar plaques fotovoltaiques d'autoconsum en els diferents equipaments municipals
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Les Borges Blanques reunida per l'avantprojecte d'abastir amb energia fotovoltaica el municipi ©AjBorgesBlanques
photo_camera La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Les Borges Blanques reunida per l'avantprojecte d'abastir amb energia fotovoltaica el municipi ©AjBorgesBlanques

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Les Borges Blanques va adjudicar el passat 15 de febrer, un contracte menor per redactar l'avantprojecte que contempla instal·lar plaques fotovoltaiques d'autoconsum en els diferents equipaments municipals i així, fer un ús responsable de l'energia neta. 

La redacció de l'avantprojecte permetrà a la junta borgenca calcular la magnitud, l'emplaçament i els pressupostos aproximats que suposaria instal·lar les plaques fotovoltaiques, a més d'estudiar el consum dels equipaments municipals

El consistori ha adjudicat la redacció a una empresa especialitzada, per un import de 8.228 euros, amb IVA inclòs. A través d'aquest estudi podran calcular el nombre de plaques necessàries per cobrir les infraestructures. També, aquesta acció servirà per demanar els ajuts que atorga la Unió Europea per a la instal·lació d'energies netes, en el marc dels fons de recuperació Next Generation. 

L'alcaldessa del municipi, Núria Palau ha reivindicat el compromís que té la vila amb les energies netes i ha indicat que aquest és el primer pas per deixar de dependre de les fonts d'energia contaminants. Tanmateix, ha afegit que s'ampliaran les instal·lacions de plaques en aquells edificis municipals que disposen de més espai, per cobrir els que no disposen de tant. 

Instal·lació de reg automatitzat al pati de l'escola Joan XXIII

El pati de l'escola Joan XXIII de Les Borges Blanques ©AjBorgesBlanques
El pati de l'escola Joan XXIII de Les Borges Blanques ©AjBorgesBlanques

Per una altra banda, l'escola Joan XXIII de Les Borges Blanques propiciarà l'estalvi d'aigua mitjançant la instal·lació de reg automatitzat al pati del centre educatiu. El centre va plantar castanyers al pati amb una doble funcionalitat: dotar d'ombra la zona d'oci per l'alumnat a les estacions de primavera i estiu i instal·lar un sistema de reg automàtic per tal de regar els arbres plantats.

"El sistema podrà controlar el consum d'aigua de forma mecànica per evitar el malbaratament d'aquesta", afegia Palau. A més, l'escola instal·larà tres fonts d'aigua.

El consistori borgenc contra el malbaratament

Cal recordar que al passat mes de desembre, el consistori de les Borges fou pioner en aprovar una nova Ordenança Municipal per a l’Estalvi d’Aigua, que serveix per regular la incorporació i utilització de sistemes d’estalvi d’aigua als edificis i construccions, així com a les piscines i zones verdes.

Alhora, la nova ordenança preveu el règim jurídic aplicable en situació d’excepcionalitat o d’emergència en sequera i, igualment, es tracta d’una iniciativa que afavorirà l’Ajuntament a l’hora d’obtenir subvencions per construir un nou dipòsit d’aigua. Aquesta ordenança contempla sancions de fins a 600 euros en els casos de malbaratar l’aigua en espais lúdics i regar zones verdes en períodes de sequera.

Comentaris