21.09.2020 |
Territoris.cat

Les Borges vol ser la seu permanent d'Acell-Special Olympics de Tennis Taula

L'Ajuntament i el Club Tennis Taula Borges han formalitzat la petició després de l'èxit del Català de Tennis Taula i Bàdminton per a discapacitats intel·lectuals, que va tenir lloc ahir a la capital de les Garrigues

Els guanyadors en les diferents categories van rebre els trofeus de mans de les autoritats.
Els guanyadors en les diferents categories van rebre els trofeus de mans de les autoritats.
Les Borges vol ser la seu permanent d'Acell-Special Olympics de Tennis Taula

Les Borges pretén convertir-se en seu permanent del Campionat de Catalunya de Tennis Taula per a discapacitats. Així ho han anunciat aquest matí el regidor d’Esports de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Mir, i el president del CTT Borges, Enric Vall, que han explicat que en les properes setmanes tindrà lloc una reunió amb Acell-Special Olympics Catalunya per negociar aquesta designació de les Borges, “el que situaria les Borges dins el mapa d’Special Olympics i alhora donaria un gran impuls al tennis taula, ja que la competició es disputaria al Centre de Tecnificació, escenari dels partits internacionals de la màxima categoria d’aquest esport”, ha explicat el regidor. Per la seva part Enric Vall ha anunciat que la intenció és "establir un conveni per quatre anys, de manera que s'hagués d'anar renovant". En cas que finalment les negociacions arribin a bon port, "les Borges arribaria a acollir unes 400 persones durant la celebració del campionat", afirma Vall, "per la qual cosa no ens podem deixar perdre aquesta oportunitat".

Aquesta proposta, impulsada pel club borgenc i el consistori, arriba després que la capital de les Garrigues acollís ahir a 177 jugadors amb discapacitat intel·lectual, que van participar en el Campionat de Catalunya Acell-Special Olympics Catalunya de tennis taula i bàdminton, una cita que va tenir lloc al llarg de tot el dia a les Borges Blanques. Els esportistes, provinents de 20 clubs de Catalunya i Andorra, es van enfrontar dividits en dotze categories depenent del seu grau de discapacitat.

Tant el regidor d’Esports de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Mir, com el president del CTT Borges, Enric Vall, s’han mostrat molt satisfets “per l’èxit de la jornada d’ahir, un esdeveniment on l’esport funciona com a eina d’integració social i on els grans protagonistes són els jugadors i als seus familiars”, ha explicat aquest últim.

Pel que fa a la jornada d’ahir es va disputar als dos recintes esportius dels quals disposa el municipi. El Pavelló de l’Oli va acollir els partits de bàdminton, en els què hi van prendre part 45 jugadors. Pel que fa a la competició de tennis taula, la disciplina que va aportar més jugadors, un total de 132, va tenir lloc al Pavelló Francesc Macià, on es van instal·lar nou taules.

Durant l’acte Enric Vall i Francesc Mir van estar acompanyats per l’alcalde de les Borges, Enric Mir, que durant el seu discurs va enaltir la gran implicació de les Borges en projectes esportius i d'integració social, com el Campionat Català de Tennis Taula i Bàdminton per a discapacitats, i la recent incorporació de la població al projecte FutbolNet de la Fundació Futbol Club Barcelona, a través del qual 25 joves de les Borges en risc de vulnerabilitat podran jugar a futbol i aprendre valors relacionats amb aquest esport".

També van assistir a la jornada esportiva d'ahir Jordi Durà i Josep Ramon Pijuan, president i membre de la junta d’Special Olympics Catalunya, respectivament; Víctor Fenández i Pere Pocurull, membres de la junta directiva de la Federació Acell; Anna Pàmias, presidenta de la junta directiva de la direcció territorial d’Acell; Àlvaro Terreros, coordinador d’Acell Lleida i Toni Boldú, videpresident del Club Tennis Taula Borges. 

 

Les Borges vol ser la seu permanent d'Acell-Special Olympics de Tennis Taula
comentaris